InContext in 2023

InContext droeg in 2023 bij aan verbetering in het hart van organisaties

In 2023 heeft InContext opnieuw een grote verscheidenheid aan organisatie mogen helpen met het ontketenen van de positieve kracht in de organisatie. Op een paar projecten van het afgelopen jaar zijn we extra trots.

Optimalisatie van marge bij een wereldwijd FMCG-concern

Het vergroten van marge mag dan niet direct in het verlengde liggen van onze gebruikelijke focus, toch heeft InContext met trots gewerkt aan het meetbaar verbeteren van de marge bij een vooraanstaand FMCG-bedrijf. Geen snelle kostenbesparingen, maar een slimme strategie-uitvoering die nauwe afstemming vereist binnen de organisatie. Ons project omvatte een op maat gemaakte simulatie en begeleiding bij de transformatie in meerdere Europese landen. 

Cultuur voor en na een fusie in de luchtvaart

Cultuur vormt de kern van organisatieprestaties, vooral in de luchtvaart, en zeker wanneer verschillende organisaties geïntegreerd worden. Hoe verbind je effectief verschillende culturen voor een succesvolle integratie? InContext heeft de culturen van beide organisaties op meerdere plaatsen in de wereld onderzocht en geadviseerd over Post Merger Integration. Vervolgens bleven we maandenlang betrokken om de nieuwe cultuur te verankeren in kernwaarden en dagelijks gedrag. 

Een projectgroep werkt een concept uit

Sociale veiligheid bij een vooraanstaande universiteit

In de academische wereld is sociale veiligheid cruciaal voor talentbehoud en samenwerking. Wat een voedingsbodem is voor academische doorbraken. InContext heeft een leidende rol gespeeld in de cultuurverandering bij een vooruitstrevend academisch instituut en heeft bijgedragen aan soortgelijke ontwikkelingen bij andere universiteiten. Onze programma’s benadrukken gelijkwaardigheid, inclusie en nieuwsgierigheid, en bevorderen de verschuiving van conflict naar dialoog en van polarisatie naar verbinding.  

Data en AI bij een Nederlandse koploper

Het optimaal gebruiken van data en AI vereist meer dan alleen de nieuwste technologie; het vraagt om een nieuwe mindset, te beginnen bij de leiders in de organisatie. InContext heeft een data- en AI-simulatie ontwikkeld voor een prominente Nederlandse organisatie. Het spel toont niet alleen de kracht van de innovatieve technologie, maar ook de valkuilen en de vereiste zorgvuldigheid bij het verzamelen, verwerken en analyseren van data. Dit leidt tot betere besluitvorming op cruciale punten. 

Ook in 2024 staan er veel impactvolle projecten op de planning. Benieuwd wat wij in 2024 voor organisaties gaan betekenen? Volg ons op LinkedIn en laat je inspireren door onze projecten. 

Brochure Serious Gaming

Brochure Serious Games

Meer weten over onze serious games en bekijken hoe deze voor jouw organisatie ingezet kunnen worden? Download dan nu de gratis brochure.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid

Wij respecteren jouw privacy. Lees hier hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.

Veelgelezen blogs