De Winnende Dialoog

Succesvolle gesprekken, de beste resultaten

Het voeren van écht goede gesprekken en onderhandelingen is niet eenvoudig. Zeker uitdagende zakelijke gesprekssituaties vragen om overzicht, vaardigheden en inzicht om deze tot een goed einde te brengen. De winnende dialoog is hét recept voor bestuurders, managers en medewerkers om van elk gesprek een succes te maken.

Het beste resultaat

De winnende dialoog is een InContext methode die helpt bij het voeren van succesvolle gesprekken en onderhandelingen. Het biedt handvatten om signalen te herkennen, flexibel te reageren en het doel in het oog te houden. Het overstijgt de technische aspecten van gespreksvoering en biedt een filosofie om continu te leren en te groeien. Deze methode is gebaseerd op regels en structuren die al jarenlang succesvol zijn gebleken. Het stimuleert wederzijds vertrouwen en oprechte interesse in de ander, zonder manipulatie. Door de dynamiek en context van het gesprek te begrijpen, kan wederzijds voordeel worden gerealiseerd. Het maakt van goede gesprekken geweldige gesprekken waar beide partijen succesvol in kunnen zijn.

“Dit overstijgt het niveau van de gesprekstechnieken, dit is een filosofie die mij helpt om steeds nieuwe dingen te leren. Over gespreksvoering, maar ook over mijzelf.”

 

De Winnende Dialoog
De Winnende Dialoog - Thomas Benedict

Ontstaan uit behoefte

De winnende dialoog tilt je gespreksvoering naar een hoger niveau. Ontstaan uit de behoefte van Philips om het verband tussen verschillende trainingsmethoden duidelijk te maken aan hun medewerkers. Deze methode, gebaseerd op regels en structuren, heeft duizenden mensen in diverse organisaties geholpen om grote stappen vooruit te zetten in hun gesprekken en onderhandelingen. Al meer dan 30 jaar zien we de resultaten van deze aanpak in de praktijk.
Door de dynamiek van het gesprek en de focus op de context en je gesprekspartner te begrijpen, kun je in elk gesprek wederzijds voordeel behalen. Het biedt je de tools om voortdurend te groeien en elke dag beter te worden in je gespreksvaardigheden.

“Ik heb al veel trainingen op het gebied van gespreksvoering gevolgd. Voor mijn gevoel kreeg ik dan altijd de routebeschrijving in handen, terwijl ik nú een landkaart heb gekregen. Daardoor overzie ik het speelveld en kan ik alle soorten gesprekken op mijn eigen manier tot een goed einde brengen. Een parel in mijn professionele rugzak!”

"Voor een deal ben je afhankelijk van de ander; zorg er dus voor dat je weet waar die ander behoefte aan heeft. Zowel de ander als jijzelf heeft daar baat bij."

– Willem Mastenbroek over De winnende dialoog

InContext Consultants Leiderschap

Samen naar een hoger niveau

Ontdek inzichten en praktische tips om alle soorten gesprekken te doorgronden en daarin te excelleren. Verbeter je leiderschap, professionaliteit en persoonlijke groei. InContext biedt diverse mogelijkheden, van individuele coaching tot teamworkshops, die je binnen jouw organisatie kunt implementeren. Of het nu als zelfstandige sessies zijn of als onderdeel van een breder verandertraject, dit leidt tot succesvolle individuen, groeiende organisaties en betere resultaten. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Neem contact met ons op om De winnende dialoog te integreren in jouw organisatie of plan een vrijblijvend adviesgesprek in. Wij staan klaar om je te ondersteunen!

Lees verder over communicatie, groei en ontwikkeling