Case Study – Novartis CHROmium

De business simulatie CHROmium is ontworpen om P&O-leiders te ondersteunen in hun ontwikkeling en hen te helpen om de juiste vaardigheden voor de toekomst te ontwikkelen. Het doel van de simulatie is medewerkers te laten groeien: van een P&O Business partner naar een succesvolle, proactieve en gewaardeerde P&O Business leider.

Onze aanpak

InContext heeft verschillende Novartis medewerkers geïnterviewd om inzicht te krijgen in de dynamiek en uitdagingen die de P&O-leiders tegenkomen in hun dagelijkse werk. De verkregen inzichten zijn vertaald naar een bedrijfssimulatie: CHROmium. Deze tweedaagse simulatie bestaat uit vier verschillende cases waarbinnen de P&O-strategie de rode draad is.

De simulatie laat deelnemers “een dag in het leven van” board members ervaren waarbij gebruik gemaakt wordt van het door InContext ontwikkelde DEBS platform. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om, vanuit verschillende bestuursrollen, onderdeel te zijn van de executive board in de fictieve farmaceutische organisatie Nexarus.

Het resultaat

Deelnemers leren van en met elkaar. Ze krijgen de mogelijkheid om te oefenen met levensechte situaties en ontvangen direct feedback. Door deel te nemen aan de simulatie kunnen deelnemers in een veilige omgeving oefenen en vaardigheden ontwikkelen die ze nodig hebben in hun dagelijkse werk.

Novartis Chromium

“Vanuit een leerperspectief, was het ontzettend gaaf om tijdens de cases verschillende petten op te zetten en te ervaren dat we daadwerkelijk mee kunnen praten over en invloed uit kunnen oefenen op de te nemen beslissingen.”

Deelnemer CHROmium