Case Study – Novartis CHROmium

Novartis Chromium

Hoe kunnen we onze P&O leiders ondersteunen in de ontwikkeling van een P&O Business partner naar een succesvolle, pro-actieve, gewaardeerde P&O Business leider?

 

Context

De business simulatie CHROmium is ontworpen om P&O leiders te ondersteunen in hun ontwikkeling en hen te helpen om de juiste vaardigheden voor de toekomst te ontwikkelen. Het doel van de simulatie is medewerkers te laten groeien; van een P&O Business partner naar een succesvolle, proactieve en gewaardeerde P&O Business leider.

Onze aanpak

InContext heeft verschillende Novartis medewerkers van de P&O afdeling en andere afdelingen geïnterviewd om inzicht te krijgen in de dynamiek en uitdagingen die de P&O leiders tegenkomen in hun dagelijkse werk. De verkregen inzichten zijn vertaald naar een business simulatie: CHROmium. Deze 2-daagse simulatie bestaat uit 4 verschillende cases waarbinnen de P&O-strategie de rode draad is.

De simulatie laat deelnemers “een dag in het leven van” een board member ervaren waarbij gebruik gemaakt wordt van het door InContext ontwikkelde DEBS platform. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om, vanuit de rollen van verschillende board members, onderdeel te zijn van de executive board in de fictieve farmaceutische organisatie Nexarus.

Het resultaat

Deelnemers leren van en met elkaar. Ze krijgen de mogelijkheid om te oefenen met levensechte situaties en ontvangen direct feedback. Door deel te nemen aan de simulatie kunnen deelnemers in een veilige omgeving oefenen en vaardigheden ontwikkelen die ze nodig hebben in hun dagelijkse werk.

“Vanuit een leer-perspectief, was het ontzettend gaaf om tijdens de cases verschillende petten op te zetten en te ervaren dat we daadwerkelijk mee kunnen praten over en invloed uit kunnen oefenen op te nemen beslissingen.”

Deelnemer CHROmium

Een aantal andere case studies