Teamontwikkeling

Bouw aan een succesvol team

Een succesvol team ontstaat niet vanzelf, maar vereist een doordachte aanpak. Met meer dan 30 jaar ervaring in coaching en teamontwikkeling helpen we teams en hun leiders om een krachtig team op te bouwen. Hierbij gaan we verder dan alleen het behalen van prestatiedoelen. We breken silo’s af, pakken conflicten aan en creëren een omgeving waarin teamleden zich kunnen ontplooien en plezier hebben.

Een succesvol team

Een team is veel meer dan een groep mensen die samenwerken. Bij InContext geloven we dat onderling vertrouwen, persoonlijk leiderschap en aandacht voor teamontwikkeling de sleutel zijn tot gelukkige en productieve teams. Door de juiste dynamiek te creëren, stimuleren we effectieve samenwerking en verbeteren we de resultaten. Een succesvol team is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, waar succes wordt gewaardeerd en waar er aandacht is voor zorgen en onzekerheden.

Teamontwikkeling is maatwerk 

Geen enkel team is hetzelfde. Elk team heeft unieke behoeften en uitdagingen, afhankelijk van de omgeving en de individuele teamleden. We begrijpen de verschillen en passen onze methoden aan om het maximale potentieel van jouw team te bereiken.

We passen onze aanpak daarom volledig aan jouw specifieke situatie aan, waarbij we de unieke behoeften en uitdagingen die voortkomen uit de omgeving en individuele teamleden in overweging nemen. Wij staan klaar om teams te ondersteunen bij het creëren van een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, waar individuele groei en zorgen de nodige aandacht krijgen. Samen gaan we de uitdagingen aan en stimuleren we echte groei, zowel op individueel als collectief niveau. Geen enkel team is hetzelfde. 

Serious gaming: Krachtig en interactief bij teamontwikkeling
Serious gaming vormt een effectief middel binnen teamontwikkeling. Het biedt een waardevolle toevoeging om veranderingen op een interactieve wijze door te voeren, medewerkers de mogelijkheid te geven te experimenteren binnen een veilige omgeving en nieuw gedrag te laten ervaren. Bij InContext maken we gebruik van onze geavanceerde tools, waaronder Team Flow Index, Quadrality en TeamUP, om problemen te analyseren en jouw team een significante stap vooruit te helpen. Met serious gaming als krachtige instrumenten tillen we teamontwikkeling naar een hoger niveau.

Business Games

Onze projecten

Benieuwd hoe Planon haar samenwerkingsuitdagingen overwon?

Lees verder

Business Games

Onze projecten

Lees meer over de fusie uitdagingen bij scholengroep Driestar-Wartburg

Lees verder

Business Games

Selfie360 & TU Delft

Versterken van feedbackcultuur door middel van Selfie360

Lees verder

Meer uit je team halen? Deze serious games kunnen bijdragen

Fizzinity Game Mobile

Fizzinity

Fizzinity is een inspirerende teambuilding game die teams helpt (weer) met elkaar in verbinding te zijn, elkaar beter te leren kennen en plezier te hebben, ook als je als team deels thuis werkt.

TeamUp Feedback challenge 2

TeamUp

TeamUp laat jouw team ervaren wat het effect is van een vrije flow van feedback. Collega’s leren elkaar beter kennen en naarmate teams vorderen in het spel worden ze ook steeds meer uitgedaagd.

Whitepaper Ontwikkeling van leiderschap, samenwerking en vertrouwen in teams

Whitepaper: Versterk jouw team

Wil jij meer weten hoe je het leiderschap, de onderlinge samenwerking en het vertrouwen in jouw team kunt ontwikkelen en versterken? Download dan hier gratis onze whitepaper met achtergronden en concrete tips!