TeamUp

Feedback: de normaalste zaak van de wereld?!

Om goed te presteren is feedback essentieel. In de praktijk blijkt echter dat het geven en ontvangen van feedback gevoelig kan liggen. En zo komt essentiële informatie niet op de juiste plek terecht.

Wat is feedback?
De letterlijke betekenis van feedback is ‘terugkoppeling’. Feedback kan zowel verbaal als non-verbaal zijn en je geeft er in feite een reactie mee op een eerdere actie, daardoor oefen je invloed uit op die actie.

Feedback wordt vaak ervaren als kritiek en dat is onterecht; het is zoals gezegd een terugkoppeling. Denk aan de thermostaat bij jou in huis die de temperatuur constant houdt. Zo werkt het ook in een werksituatie. Je hoort dagelijks waar collega’s (mogelijk) tegenaan lopen. Ook in deze tijden van hybride en op afstand werken spreek je elkaar (hopelijk) vaak genoeg om aanknopingspunten te vinden om collega’s te helpen met adviezen of om een compliment te geven. Want ook dat is feedback! Het vrij delen van feedback stelt iedereen in staat om beter te functioneren en als team succesvoller te zijn.

Op een leuke, interactieve en inspirerende manier aan de slag met feedback
TeamUp laat teams ervaren dat feedback niet emotioneel beladen hoeft te zijn, maar juist functioneel en behulpzaam is. Iedereen kan zo de waarde van een sterke flow van feedback ervaren.

Met TeamUp leren teamleden elkaar op een nieuwe en intense manier beter kennen. Tijdens het spelen van de game ontdek je elkaars kwaliteiten en uitdagingen en ga je met elkaar in gesprek over zaken die er binnen jouw team écht toe doen. TeamUp zorgt ervoor dat het geven en ontvangen van feedback normaal wordt. Iedereen binnen het team én het team als geheel kan daardoor krachtiger en succesvoller werken.

“Binnen onze organisatie was iedereen altijd “aardig” tegen elkaar. Meningen bleven onuitgesproken of werden achter iemands rug om gedeeld. TeamUp zorgde ervoor dat feedback niet als iets heftigs gezien werd, maar als een normale manier van met elkaar omgaan in een professionele omgeving. Het is inmiddels niet meer weg te denken waardoor de samenwerking en de teamresultaten met sprongen vooruit zijn gegaan.”

 

Wat levert TeamUp jouw organisatie op?

TeamUp daagt deelnemers uit om intensief samen te werken. Om daarin succesvol te zijn, is feedback van anderen onontbeerlijk. De mooiste resultaten creëer je immers met elkaar!

  • Normaliseren van feedback als onderdeel van het dagelijks werk en van succesvolle teamresultaten
  • Ervaren dat het geven en ontvangen van feedback teamprestaties naar een hoger plan tilt
  • Bijdragen aan een veilige leercultuur met waardevolle gesprekken
  • Direct in de praktijk brengen van de inzichten, daarmee de waarde van feedback met elkaar ervaren en als team verder te ontwikkelen
  • Stimuleren van collega’s om over de muren van de eigen functie te kijken, elkaar te helpen en samen succesvol te zijn

Wil jij TeamUp inzetten binnen jouw team(s) of organisatie, maar heb je nog vragen of kunnen wij met je meedenken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of boek vrijblijvend een demo, wij helpen je graag!

Hoe werkt TeamUp?

TeamUp laat jouw team(s) op verschillende manieren ervaren wat het effect is van het geven en ontvangen van feedback. In meerdere interactieve spelvormen gaan collega’s aan de slag om elkaar van feedback te voorzien. Naarmate teams vorderen in het spel worden ze ook steeds meer uitgedaagd.

TeamUp bestaat uit een aantal inspirerende elementen. Jouw team leert spelenderwijs om feedback vrij te delen terwijl er veel inzicht ontstaat in de teamdynamiek en de onderlinge samenwerking. Ieder teamlid beschikt bijvoorbeeld over informatie waarmee anderen geholpen kunnen worden. Wordt informatie goed gedeeld, dan kan iedereen de hoogste resultaten leveren. TeamUp biedt een basis om de vertaling naar de werkelijke situatie te maken en het gesprek met elkaar te voeren. Om te leren van de ervaringen, samen succesvol te zijn en feedback daar als wezenlijk onderdeel van te zien.

Lukt het jouw collega’s om elkaar informatie te blijven geven om de ander te helpen om te winnen? En wat kan het team doen om de flow van informatie en feedback te verbeteren om met elkaar succesvoller te zijn?

De game biedt jouw team de basis om de vertaling naar de werkelijke situatie te maken en het gesprek met elkaar te voeren. Om te leren van de ervaringen, samen succesvol te zijn en feedback daar als wezenlijk onderdeel van te zien.

Goede gesprekken in een veilige omgeving
Jouw team leert elkaar steeds beter kennen. Collega’s delen persoonlijke informatie, geven elkaar feedback en gaan met elkaar in gesprek over de antwoorden.
De professionele facilitator van InContext leidt de gesprekken in goede banen, zorgt ervoor dat ook moeilijke onderwerpen op tafel komen en dat deze binnen een veilige omgeving worden besproken.

Effectief en krachtig
Door de unieke samenstelling van TeamUp voer je als team waardevolle gesprekken, leer je elkaar beter kennen én ervaar je de kracht van feedback.
Tijdens TeamUp sta je regelmatig met elkaar stil bij de geleerde lessen die je vervolgens weer in de praktijk gaat toepassen. Daarmee creëer je in korte tijd met elkaar een zeer effectieve leercirkel waardoor iedereen binnen het team én het team als geheel krachtiger en succesvoller kan samenwerken.

TeamUp brochure

TeamUp draag op een effectieve manier bij aan een betere samenwerking en laat jouw team succesvoller zijn. Meer weten? Download hier gratis en vrijblijvend jouw brochure.

 

Brochure TeamUp

"*" geeft vereiste velden aan

Downloaden?*

Direct inzetbaar
TeamUp wordt gespeeld met 3 tot 6 deelnemers per groep en duurt één tot vier uur. Bestaat jouw team uit meer dan 6 collega’s? Dan kunnen er natuurlijk meerdere sessies tegelijkertijd gespeeld worden. TeamUp is ready to play, maar kan ook volledig op maat gemaakt worden voor jouw organisatie. De facilitator van InContext begeleidt jouw team om de gewenste resultaten te boeken.

 

Wil je meer weten over feedback? Download dan het e-book over feedback, lees onze blog ‘Feedback is niet ingewikkeld‘ of neem contact met ons op, wij beantwoorden graag je vragen of denken vrijblijvend met je mee!

 

Jouw resultaat

TeamUp geeft jouw team in korte tijd inzicht in de wijze waarop feedback gedeeld en gebruikt wordt. En net zo belangrijk: de business game laat iedereen direct ervaren dat het geven en ontvangen van feedback de prestatie van het hele team naar een hoger plan tilt.

Daarmee draagt TeamUp bij aan een veilige leercultuur waarin waardevolle gesprekken kunnen plaatsvinden. Het stimuleert jouw medewerkers om over de grenzen van de eigen functie te kijken, collega’s te helpen en daarmee samen succesvol te zijn. 

Gedragsverandering
Teamwork

Wat kan TeamUp voor jou betekenen?

  • TeamUp is ready to play, dus direct inzetbaar
  • Het biedt jou en jouw team waardevolle ervaringen om samen succesvol te zijn
  • TeamUp laat zien dat feedback een wezenlijk onderdeel is voor het behalen van teamresultaten
  • Jouw medewerkers worden gestimuleerd om over de grenzen van hun eigen functioneren te kijken
  • TeamUp legt een stevige basis voor een veilige en effectieve dialoog

Kortom, TeamUp biedt jou een effectief middel om het geven en ontvangen van feedback de normale gang van zaken te laten zijn. Daarmee kan iedereen binnen het team én het team als geheel krachtiger en succesvoller (samen)werken.

Meer weten?

InContext heeft een breed aanbod aan gamification tools. Zie jij ook de toegevoegde waarde van serious games, bedrijfssimulaties of tools voor jouw organisatie, maar heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op of download vrijblijvend onze brochure.

Download hier jouw brochure

"*" geeft vereiste velden aan

Downloaden?*
Brochure Serious Gaming