TeamUP

Help jouw team met TeamUP te groeien in prestaties en succes

Een succesvol team ontstaat niet bij toeval, dit vergt tijd en aandacht. Elkaar begrijpen, vertrouwen hebben in elkaar en een veilige omgeving dragen bij aan topprestaties en continue verbetering van resultaten. Samen groeien, samen bouwen, samen scoren. Dat is de essentie van serious game TeamUP.

TeamUP: leren van én met elkaar

In TeamUP leren mensen elkaar in hele korte tijd op een verrassende en innovatieve manier kennen. Zowel op groeps- als op individueel niveau. Teams zijn na het spelen van TeamUP in positieve zin veranderd.

Hoe dat mogelijk is? TeamUP creëert een unieke omgeving en aanleiding om diepgaande gesprekken te voeren. TeamUP brengt spelenderwijs natuurlijk gedrag naar boven waardoor deelnemers met elkaar in gesprek gaan over de huidige teamdynamiek, patronen en beelden én wat er voor nodig is om te groeien. In samenwerking, flow, performance en resultaat. En dat binnen een ontspannen en leuke, maar vooral ook veilige setting.

Samen sterk met TeamUP

TeamUP daagt deelnemers uit om intensief samen te werken. Om daarin succesvol te zijn is het delen van ervaringen, feedback van anderen en luisteren naar elkaar essentieel. TeamUP genereert daarnaast bruikbare data die teams kunnen helpen inzicht in de onderlinge patronen en dynamiek te krijgen. Op basis van dit gedeelde inzicht in wat goed en minder goed werkt, kunnen teams stappen zetten om beter te presteren.

“Binnen onze organisatie was iedereen altijd “aardig” tegen elkaar. Meningen bleven onuitgesproken of werden achter iemands rug om gedeeld. TeamUP zorgde ervoor dat onderlinge feedback niet als iets heftigs gezien werd, maar als een normale manier van met elkaar omgaan in een professionele omgeving. De samenwerking en de teamresultaten zijn met sprongen vooruit gegaan.”

 

Wat levert TeamUP jouw organisatie op?

Met TeamUP leer je elkaar in korte tijd écht kennen, je ervaart wat het effect is van het (niet) delen van informatie en je brengt de geleerde lessen direct in de praktijk. TeamUP zorgt ervoor dat er wezenlijke gesprekken gevoerd worden die bijdragen aan meetbaar, merkbaar resultaat. 

  • Je voert waardevolle gesprekken waardoor blokkades worden opgeruimd die het team verhinderen topprestaties te leveren.
  • TeamUP stimuleert je om over de muren van je eigen functie te kijken, je team te helpen en samen succesvol te zijn. De synergie die daarmee gecreëerd wordt, kan individueel nooit tot stand komen.
  • Door TeamUP ervaart iedereen dat delen van informatie en feedback een functioneel en leuk onderdeel van de samenwerking is. Het voeren van eerlijke gesprekken wordt daarmee een vanzelfsprekendheid.
  • TeamUP draagt bij aan een veilige leercultuur met waardevolle gesprekken.
  • Iedereen brengt de inzichten direct in de praktijk en ervaart daarmee de waarde van feedback. Het team als geheel kan zich zo verder ontwikkelen.
  • Het stimuleert alle collega’s om over de muren van de eigen functie te kijken, elkaar te helpen en samen succesvol te zijn.

Wil jij TeamUP inzetten binnen jouw team(s) of organisatie, maar heb je nog vragen of kunnen wij met je meedenken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of boek vrijblijvend een demo, wij helpen je graag!

Hoe werkt TeamUP?

TeamUP bestaat uit twee onderdelen die afwisselend gespeeld worden. Naarmate teams vorderen in het spel worden ze ook steeds meer uitgedaagd.

Battleship

In deze moderne versie van zeeslag speelt ieder teamlid tegen de Artificial Intelligence (A.I.) van TeamUP. Plaats je schepen op strategische plekken en probeer de schepen van de A.I. te raken. Iedereen krijgt ondertussen hints om elkaar te helpen. Vind met elkaar de beste manier om deze te delen en help anderen om succesvol te zijn. In iedere nieuwe ronde breng je de geleerde lessen direct in de praktijk en werk je steeds effectiever samen.

Lukt het jouw collega’s om elkaar informatie te blijven geven om de ander te helpen om te winnen? En wat kan het team doen om de flow van informatie en feedback te verbeteren om met elkaar succesvoller te zijn?

Team Challenge

Tijdens de Team Challenge leer je elkaar op een leuke en inspirerende manier écht kennen. In verschillende spellen delen deelnemers persoonlijke verhalen, geven elkaar feedback en gaan met elkaar in gesprek. De facilitator begeleidt de gesprekken, zorgt ervoor dat ook moeilijke onderwerpen op tafel komen en dat deze binnen een veilige omgeving worden besproken.

TeamUP: alles is mogelijk

De tijdsduur van een spel TeamUP varieert van 2 tot 4 uur, afhankelijk van het doel en de situatie binnen jouw team, afdeling of bedrijf. Je kunt TeamUP ook meerdere keren verspreid over weken of maanden met jouw team(s) spelen. Op deze manier houd je de focus op de kracht van samenwerking en de voortgang. Ook kun je in verschillende samenstellingen ervaring opdoen en de vaardigheden binnen het team verder verbeteren. 

De input van het team vormt de basis

Aan het begin van het spel beantwoorden alle deelnemers een aantal vragen over zichzelf. Deze worden tijdens het spelen van de game op verschillende manieren gebruikt om elkaar beter te leren kennen, van elkaar te leren en het team verder te brengen.

Breed inzetbaar

TeamUP is ontwikkeld op basis van onderzoek en ervaring op het gebied van feedback, persoonlijk leiderschap, kernkwaliteiten, uitdagingen en motieven. Door de antwoorden van de deelnemers ontstaat iedere keer weer een unieke game. Spelen er specifieke issues of vraagstukken binnen jouw organisatie, dan kan TeamUP ook worden uitgebreid. In een persoonlijk gesprek bespreken wij graag jouw wensen en bieden wij een oplossing op maat.

 

TeamUp brochure

TeamUP draag op een effectieve manier bij aan een betere samenwerking en laat jouw team succesvoller zijn. Meer weten? Download hier gratis en vrijblijvend jouw brochure.

 

Jouw resultaat

TeamUP is een unieke en persoonlijke beleving voor ieder team. Of je het nu face-to-face, hybride of geheel virtueel speelt. TeamUP verbindt, omdat je als team nieuwe ervaringen creëert, elkaar beter leert kennen en ervaart dat feedback niet emotioneel beladen hoeft te zijn maar juist functioneel en behulpzaam is. Daardoor wordt iedereen succesvoller!

Heb je nog vragen of wil je graag eens de mogelijkheden met ons bespreken? Neem dan direct contact op, wij helpen graag.

Gedragsverandering
Teamwork

Wat kan TeamUP voor jou betekenen?

  • TeamUP is ready to play, dus direct inzetbaar
  • Het biedt jou en jouw team waardevolle ervaringen om samen succesvol te zijn
  • Iedereen wordt gestimuleerd om over de grenzen van het eigen functioneren te kijken
  • TeamUP legt een stevige basis voor een veilige en effectieve dialoog

TeamUP is geschikt voor alle teams. De game wordt altijd begeleid door een ervaren facilitator die zorgt voor een veilige omgeving waarin waardevolle gesprekken gevoerd kunnen worden. Teamleden kunnen op iedere gewenste locatie deelnemen: vanuit huis, hybride of gezamenlijk met elkaar op kantoor.

Brochure Serious Gaming

Brochure Serious Games

Meer weten over onze serious games en bekijken hoe deze voor jouw organisatie ingezet kunnen worden? Download dan nu de gratis brochure.