Organisatiecultuur

Verbeter de organisatiecultuur

Cultuurverandering: wat is het, waarom is dit zo belangrijk en welke uitdagingen brengt dit met zich mee? Het is niet eenvoudig om de cultuur binnen organisaties te veranderen, maar met inzicht, een doordachte aanpak en (veel) toewijding is het voor elkaar te krijgen. Met dit e-book kun je hier zelf concrete stappen in zetten. Om patronen te doorbreken, samenhang te creëren en het leiderschap te verstevigen.

Basis voor succes
Cultuur is voor elke organisatie voorwaardelijk voor productiviteit, innovatie, verbinding en werkplezier. Omgekeerd is het net zo goed waar: een cultuur die niet werkt belemmert de organisatie om doelen te behalen en vooruit te komen. Bovendien kan het een energy drain zijn, wat ten koste gaat van motivatie en toewijding.

Leiders gaan voor
Dat is de reden dat cultuur een topprioriteit en dagelijks aandachtspunt van iedere leider moet zijn, zeker bij organisatieverandering of bij een nieuwe samenwerking. Echter, cultuur is ongrijpbaar: je kunt het niet beetpakken, uitrekenen of inkopen. Hoe vind je de knoppen om aan te draaien om je cultuur aan te passen of te versterken?

Wij geloven dat leiderschap een basis vormt voor het ‘zijn’ van de organisatie en een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gezond en waardevol toekomstperspectief.

Kansen
InContext is gespecialiseerd in het tastbaar maken, simplificeren en beïnvloeden van organisatiecultuur, om daarmee problemen op te lossen en succes te versterken. Juist een objectieve en scherpe blik op de bestaande cultuur kan jou de inzichten geven die nodig zijn om de volgende stap te zetten.

Als partner van jouw bedrijf helpen wij bij de gewenste cultuurverandering. Met praktische interventies, expertise en (digitale) tools die bijdragen aan een positieve, productieve en gezonde cultuur.

Heb je vragen naar aanleiding van het e-book of kunnen wij met je meedenken over de mogelijkheden binnen jouw team of organisatie? Wij helpen je graag!

Wij maken cultuurverandering niet onnodig ingewikkeld. In dit inspirerende e-book vind je de noodzakelijke achtergrond én een aanpak in vijf stappen om de cultuur binnen jouw organisatie te versterken.

Download hier jouw e-book

"*" geeft vereiste velden aan

Downloaden?*