Organisatiecultuur

Versterk jouw organisatiecultuur

Een sterke organisatiecultuur vormt de basis voor productiviteit, innovatie, verbinding en werkplezier. Aan de andere kant kan een niet-werkende cultuur de organisatie belemmeren bij het behalen van doelen en vooruitgang. Bovendien kan het een energielek veroorzaken, wat ten koste gaat van motivatie en toewijding.

Een sterke organisatiecultuur

Het cruciale element dat een wezenlijk verschil maakt in de organisatiecultuur, is het (collectieve) gedrag van jouw medewerkers. Hoe communiceren zij met elkaar en met externe partijen? Welke keuzes maken ze wel en welke niet? Hoe geven teamleiders, managers en bestuurders leiding? Dit heeft een enorme invloed op de prestaties van de organisatie, de teamdynamiek, klanttevredenheid en kosten. Het daadwerkelijk veranderen van de organisatiecultuur vraagt om inzicht, een doordachte aanpak en toewijding.

Michelle Vaessen InContext

Cultuur is topprioriteit

Daarom moet cultuur een topprioriteit zijn en dagelijks aandacht krijgen van elke leider, vooral bij organisatieverandering of nieuwe samenwerkingen. Echter, cultuur is ongrijpbaar: je kunt het niet vastpakken, berekenen of kopen.

Beïnvloeding van de organisatiecultuur

InContext is gespecialiseerd in het tastbaar maken, vereenvoudigen en beïnvloeden van de organisatiecultuur. Wij helpen je om problemen op te lossen, succes te versterken en een leercultuur te creëren. Met een objectieve en scherpe blik op jouw huidige cultuur bieden wij inzichten die nodig zijn om de volgende stap te zetten.
Als partner van jouw bedrijf helpen wij bij de gewenste cultuurverandering. We bieden praktische interventies, expertise en (digitale) tools die bijdragen aan een positieve, productieve en gezonde cultuur.

Wil je meer weten over organisatiecultuur, inzicht krijgen in cultuurverandering of wil je dat wij met je meedenken over de mogelijkheden binnen jouw team of organisatie? Download dan ons gratis e-book of neem vrijblijvend contact met ons op. We staan graag voor je klaar!

E-book - De 5 stappen van cultuurverandering

E-book Cultuurverandering

Wij maken het veranderen van de organisatiecultuur niet onnodig ingewikkeld. In dit inspirerende e-book vind je de noodzakelijke achtergrond én een aanpak in vijf stappen om de cultuur binnen jouw organisatie te versterken.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid

Wij respecteren jouw privacy. Lees hier hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.

Business Games

Onze projecten

Benieuwd hoe we de organisatiecultuur van CHC hebben versterkt, zodat zij in staat zijn om te blijven groeien en te excelleren?

Lees verder

Business Games

Onze projecten

Benieuwd naar het verandertraject binnen een universiteit om de sociale veiligheid en onderlinge verbinding binnen de organisatie te vergroten?

Lees verder

Business Games

Onze klant aan het woord

Sandra Dieleman-Moerloos, operationeel leidinggevende bij ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen vertelt over haar ervaring met InContext.

Lees verder