Organisatiecultuur

Versterk de organisatiecultuur

De organisatiecultuur is voor elke organisatie voorwaardelijk voor productiviteit, innovatie, verbinding en werkplezier. Omgekeerd is het net zo goed waar: een cultuur die niet werkt, belemmert de organisatie om doelen te behalen en vooruit te komen. Bovendien kan het een energy drain zijn, wat ten koste gaat van motivatie en toewijding.

Een sterke organisatiecultuur

Hét element dat wezenlijk verschil maakt in een organisatiecultuur is het (collectieve) gedrag van jouw medewerkers. Hoe communiceert iedereen met elkaar en met mensen buiten de organisatie? Welke keuzes worden gemaakt, en welke ook niet? Hoe geven teamleiders, managers en bestuurders leiding? Dit is van grote invloed op de resultaten van de organisatie, de teamprestaties, klanttevredenheid en kosten. Het daadwerkelijk veranderen van de organisatiecultuur vraagt om inzicht, een doordachte aanpak en veel toewijding.

Michelle Vaessen InContext

Cultuur is topprioriteit

Dat is de reden dat cultuur een topprioriteit en dagelijks aandachtspunt van iedere leider moet zijn, zeker bij organisatieverandering of bij een nieuwe samenwerking. Echter, cultuur is ongrijpbaar: je kunt het niet beetpakken, uitrekenen of inkopen. Hoe vind je de knoppen om aan te draaien om je cultuur aan te passen of te versterken?

 

Organisatiecultuur beïnvloeden

InContext is gespecialiseerd in het tastbaar maken, vereenvoudigen en beïnvloeden van de organisatiecultuur, om daarmee problemen op te lossen en succes te versterken en een leercultuur tot stand te brengen. Juist een objectieve en scherpe blik op de bestaande cultuur kan jou de inzichten geven die nodig zijn om de volgende stap te zetten.

Als partner van jouw bedrijf helpen wij bij de gewenste cultuurverandering. Met praktische interventies, expertise en (digitale) tools die bijdragen aan een positieve, productieve en gezonde cultuur.

Wil je meer weten over organisatiecultuur, inzicht krijgen in cultuurverandering of kunnen wij met je meedenken over de mogelijkheden binnen jouw team of organisatie? Download dan het gratis e-book of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

E-book - De 5 stappen van cultuurverandering

E-book Cultuurverandering

Wij maken het veranderen van de organisatiecultuur niet onnodig ingewikkeld. In dit inspirerende e-book vind je de noodzakelijke achtergrond én een aanpak in vijf stappen om de cultuur binnen jouw organisatie te versterken.

"*" geeft vereiste velden aan