ZorgSaam | Onze klant aan het woord over cultuuromslag

 

 

Onze klant aan het woord over cultuuromslag 

Sandra Dieleman-Moerloos, Operationeel leidinggevende bij ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen, vertelt over haar ervaring: 

“Binnen ZorgSaam wilden we met de herinrichting van de kliniek toewerken naar een sterkere vertrouwensband en een duidelijkere rolverdeling, zowel binnen de teams als tussen de leidinggevenden en de teams. Ik vond het daarbij belangrijk om de operationeel leidinggevenden te helpen in hun kracht te zetten, die namelijk een sleutelrol vervullen tijdens de implementatie.

Aanpak

Ik raakte in contact met InContext via LinkedIn en wat mij aansprak was de authenticiteit en de kernwaarden van deze organisatie. In het eerste contact met InContext viel mij de motivatie op. InContext wil alleen helpen als er een interne motivatie is bij de vragende organisatie. Wat mij vooral opviel in hun aanpak was dat ik echt het gevoel kreeg dat InContext zich inzet voor het succes van de organisatie. Daarvoor doen ze grondig onderzoek en maken ze een analyse van wat je als organisatie nodig hebt om je doel te bereiken.

Resultaat

Het leverde meteen een betere samenwerking op zowel tussen teams en leidinggevenden als binnen de teams. Daarnaast is de bereidheid om te leren en samen te ondernemen toegenomen. Bovendien zie ik dat er bewustwording is gecreëerd op alle niveaus van de organisatie.

Het meest fundamentele verschil dat we hebben bereikt, is dat mensen echt openstaan om op een andere manier naar dingen te kijken. Daarnaast heeft het mij ook veel opgeleverd. Ik bekijk situaties altijd vanuit een ander perspectief. Dit kan soms betekenen dat ik in de wind sta, maar ik ben opgestaan voor waar ik in geloof. Het is fijn om te zien dat daar nu de waarde van wordt gezien binnen de organisatie.

Ik zou InContext vooral aanbevelen aan zorgorganisaties die echt fundamentele verandering willen bewerkstelligen en waar iedereen bereid is om daaraan mee te werken. Naast de bereidheid is het ook noodzakelijk om tijd en geld te investeren en de gehele organisatie mee te nemen in deze verandering. De kracht van InContext ligt vooral in het teweegbrengen van een cultuuromslag en niet in het oplossen van kleine, afgebakende vragen. Dan komen ze (InContext) namelijk niet volledig tot hun recht.”

Strengthen the organizational culture

Organisatiecultuur

Een krachtige organisatiecultuur draagt bij aan het succes van jouw organisatie.

Lees meer