Serious Gaming

Serious gaming, de beste oplossing

Voor een interactieve en inspirerende ervaring

Wil jij jouw organisatie klaarmaken voor de toekomst? Of wil je dat jouw team beter samenwerkt en betere keuzes laten maken? Maar ook: dat medewerkers in een veilige omgeving kunnen experimenteren, leren van elkaar of ervaren wat gevolgen van keuzes zijn? In al die situaties kan serious gaming ongekende resultaten boeken.

Steile leercurve van serious gaming

InContext is al 30 jaar dé specialist in het ontwikkelen van (online) management games en business simulaties voor het bedrijfsleven, overheid, gezondheidszorg, onderwijs en adviesorganisaties. Zowel in Nederland als wereldwijd. Voor lijnmanagement, voor stafdiensten, voor (internationale) multi-disciplinaire teams, voor HR en voor directies en management teams. Binnen serious gaming neem je beslissingen op basis van herkenbare scenario’s. Je krijgt feedback en inzicht hoe het anders kan. Waardoor je er direct mee kunt oefenen.

Resultaten serious gaming

Onze serious games zorgen voor impact, fun en een blijvend resultaat. Van kleine teams tot aan de grootste multinationals, onze games zijn altijd schaalbaar. Jouw medewerkers dagen zichzelf uit, treden binnen een veilige omgeving buiten hun comfortzone en leren elkaar beter kennen. En dus dragen zij direct bij aan het succes van de organisatie.

Serious gaming is leren door ervaren

Wij geloven dat mensen het beste leren door ervaren en durven experimenteren. Daarom kiezen wij interactieve, online, live of hybride serious games die aansluiten op de context en leervoorkeuren van jouw mensen. Dit leidt tot waardevolle ervaringen die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.

InContext Visie op leren

Serious gaming bij InContext

Iedereen kan in potentie een serious game ontwikkelen. Maar het vertalen van het hart van de organisatie in herkenbare scenario’s en deze combineren met de visie en veranderingen die jij voor ogen hebt, is een vak apart. En precies dát beheerst InContext tot in de puntjes.

Games geven energie

De serious games en simulaties van InContext zijn zó intens dat deelnemers vanaf minuut 1 helemaal opgaan in de ervaring. Zij worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen. Nooit alleen, altijd samen met collega’s of binnen het team. Met veel energie en een vleugje humor.

Meer weten over de mogelijkheden van serious games voor jouw organisatie? Download de brochure over serious gaming of de brochure over onze bedrijfssimulaties. Liever direct antwoord of kunnen wij met je meedenken? Neem vrijblijvend contact op voor vragen of een gratis demo, wij helpen je graag!

Brochure Serious Gaming

|>  Download hier de brochure ‘Serious Games’

Meer weten over onze serious games en bekijken hoe deze voor jouw organisatie ingezet kunnen worden? Download dan nu de gratis brochure.

Download hier de brochure

Brochure Serious Gaming

"*" geeft vereiste velden aan

Downloaden?*

Wat is Serious Gaming?

Serious Games worden ook wel bedrijfssimulaties of business games genoemd. Ze worden zeker in deze tijd steeds meer ingezet en dat is niet voor niets.

Gamification zorgt voor impact

Serious games van InContext faciliteren veranderingen binnen jouw organisatie, zorgt voor een constructieve dialoog en geeft inzicht in verbeteringen in de dagelijkse praktijk. Alle games bieden een rijke en dynamische omgeving waardoor kennismaken, leren en veranderen leuker wordt, maar vooral voor een blijvende ervaring zorgt.

Jouw uitdagingen

De wereld verandert snel. De (hybride) mogelijkheden zijn eindeloos, de markt vereist wendbaarheid en jouw medewerkers willen zich blijven ontwikkelen. Daarbij heeft iedere organisatie eigen uitdagingen, eigen dilemma’s en eigen doelstellingen. Maar ook een eigen cultuur, een eigen werkwijze en eigen leiderschap.

 

Toegevoegde waarde van serious gaming

|>  Grenzen tussen afdelingen verdwijnen als sneeuw voor de zon
|>  Overbrug het dilemma tussen ‘ongoing’ business en innovatie
|>  Verwijder de scheidslijn tussen theorie en praktijk
|>  Ontrafel met elkaar complexe uitdagingen en situaties
|>  Creëer een fris en nieuw perspectief, voor iedereen
|>  Versterk de interne samenhang en werk betekenisvol samen

Over InContext

InContext biedt voor alle leiderschaps-, verander- en strategievraagstukken oplossingen. Op basis van jouw thema, uitdaging of ontwikkelvraag bekijken wij gezamenlijk wat de beste oplossing is, daarbij bieden wij verschillende mogelijkheden.

  • Teamontwikkeling en persoonlijk leiderschap
    Voor thema’s als teamontwikkeling, onboarding, samenwerking en persoonlijke leiderschapsontwikkeling bieden wij serious games als TeamUp, Fizzinity, LinkXs en Team Flow Index aan. Deze zijn zeer gebruikersvriendelijk, online toegankelijk en direct inzetbaar.
  • Business Games
    Met onze Business Games en platformen als DEBS en Quadrality kunnen wij snel en effectief inspelen op het vraagstuk dat binnen jouw organisatie speelt. Kosten en ontwikkeltijd blijven daardoor overzichtelijk. Het platform is het fundament waarop wij zeer realistische en herkenbare situaties bouwen die de complexiteit van de dagelijkse praktijk goed weerspiegelen.
  • Maatwerk bedrijfssimulaties
    Soms zijn er situaties die zó uniek zijn dat er 100% maatwerk nodig is. Onze bedrijfssimulaties geven jouw medewerkers zo’n ongekende en betekenisvolle leeromgeving dat het veranderproces direct en onomkeerbaar in gang is gezet.

Wil jij ook graag een serious game inzetten voor het vraagstuk binnen jouw organisatie, maar wil je graag alle mogelijkheden nog eens rustig doornemen? Download dan hier de gratis brochure, bel of mail ons, wij helpen je graag!

Kernwaarden gamification

Bedrijfssimulaties

Een weergave van de organisatie die medewerkers de impact van hun keuzes en gedrag laat ervaren. Lees meer over onze business simulaties!

Onvergetelijke leerervaringen

SLAM

Business Games

Onze games stimuleren gedragsverandering. In te zetten voor thema’s als cultuur, teamwork, leiderschap en kernwaarden. Bekijk snel meer!

Laat je inspireren

TeamUp Feedback challenge 2

TeamUp

Ontdek de kracht en impact van een goede samenwerking, elkaar écht kennen en feedback. Om als team met elkaar te groeien op weg naar (meer) succes.

Samen succesvol

Transformatie dmv games

DEBS

Op dit online platform gaan medewerkers aan de slag met gezamenlijke en individuele uitdagingen waar ze in de dagelijkse praktijk ook tegenaan lopen.

Intens en meeslepend

Playing LinkXs

LinkXs

LinkXs is speciaal ontwikkeld om groepen te laten oefenen met samenwerking, persoonlijk leiderschap, communicatie en de verdeling van beschikbare middelen.

Samenwerking en leiderschap

Fizzinity Game Mobile

Fizzinity

Fizzinity helpt met de online teambuilding die nu nodig is, zonder bij elkaar te hoeven komen. Creëer een uiterst hecht team dankzij Fizzinity!

Teambuilding & Fun

Organisatiecultuur

Team Flow Index

Voorkom groot onderhoud en doe een Team Flow Index! Team Flow Index geeft een APK voor jouw virtuele team met behulp van de online teamscans.

Innovatie in teamontwikkeling

Ixplora

Ixplora

Laat je team goed nadenken over de keuzes die zij maken! Ixplora is een online tool die laat zien wat de korte en lange termijn effecten van gemaakte keuzes zijn.

Impact van beslissingen

Online tools

Online Tools

Ook in een digitale leeromgeving draait het om deze ervaring; betekenisvol, interactief en exploratief. Laat je team op een leuke manier ontdekken en groeien!

Nieuwe perspectieven

Playing Quadrality

Quadrality

Met behulp van het Quadrality platform realiseer je in korte tijd een online, interactieve spel-omgeving. Een leuke en innovatie manier om groei te realiseren!

Dialoog en reflectie