Serious gaming

Serious impact, serious fun, serious results 

Serious games van InContext faciliteren veranderingen binnen jouw organisatie, zorgt voor een constructieve dialoog en geeft inzicht in verbeteringen in de dagelijkse praktijk. Binnen serious gaming neem je beslissingen op basis van herkenbare scenario’s. Je krijgt feedback en inzicht in hoe het anders kan waardoor je er direct mee kunt oefenen.

Alle games bieden een rijke en dynamische omgeving waardoor leren, veranderen en verbeteren leuker én makkelijker wordt, maar vooral voor een blijvende ervaring zorgt. Hierdoor biedt serious gaming niet alleen een intense en positieve ervaring maar biedt het ook impact voor jouw organisatie.

Toegevoegde waarde van serious gaming

|>  Grenzen tussen afdelingen verdwijnen als sneeuw voor de zon
|>  Overbrug het dilemma tussen ‘ongoing’ business en innovatie
|>  Verwijder de scheidslijn tussen theorie en praktijk
|>  Ontrafel met elkaar complexe uitdagingen en situaties
|>  Creëer een fris en nieuw perspectief, voor iedereen
|>  Versterk de interne samenhang en werk betekenisvol samen

Onze serious games: de mogelijkheden

InContext biedt voor alle leiderschaps-, verander- en strategievraagstukken oplossingen. Op basis van jouw thema, uitdaging of ontwikkelvraag bekijken wij gezamenlijk wat de beste oplossing is, daarbij bieden wij verschillende mogelijkheden.

 • Ready to play:
  Voor thema’s als teamontwikkeling, onboarding, samenwerking en persoonlijke leiderschapsontwikkeling bieden wij serious games als TeamUP, Fizzinity en LinkXs. Deze ready to play games zijn zeer gebruikersvriendelijk, online toegankelijk en direct inzetbaar.
 • Platform: 
  Met onze serious gaming platformen als DEBS, Quadrality, Ixplora en Fizzinity kunnen wij snel en effectief inspelen op het vraagstuk dat binnen jouw organisatie speelt. Kosten en ontwikkeltijd blijven hierdoor overzichtelijk. Het platform is het fundament waarop wij zeer realistische en herkenbare situaties bouwen die de complexiteit van de dagelijkse praktijk goed weerspiegelen.
 • Maatwerk: 
  Soms zijn er situaties die zó uniek zijn dat er 100% maatwerk nodig is. Onze bedrijfssimulaties geven jouw medewerkers een ongekende en betekenisvolle leeromgeving dat het veranderproces direct en onomkeerbaar in gang is gezet.
 • Online tools: 
  Met de online tools Selfie360 en Team Flow Index geven jouw medewerkers en team(s) richting aan hun eigen ontwikkeling en groei. De heldere diagnoses geven een krachtig overzicht op bestaande en gewenste situaties.

|>  Download hier de brochure ‘Serious Games’

Meer weten over onze serious games en bekijken hoe deze voor jouw organisatie ingezet kunnen worden? Download dan nu de gratis brochure.

Download hier de brochure
Brochure Serious Gaming

Brochure Serious Gaming

"*" geeft vereiste velden aan

Kernwaarden gamification

Bedrijfssimulaties

Een weergave van de organisatie die medewerkers de impact van hun keuzes en gedrag laat ervaren. 

Lees meer

TeamUp Feedback challenge 2

TeamUP

Ontdek de kracht en impact van een goede samenwerking, elkaar écht kennen en feedback.  

Lees meer

Fizzinity Game Mobile

Fizzinity

Fizzinity helpt met de online teambuilding die nu nodig is, zonder bij elkaar te hoeven komen. Creëer een uiterst hecht team dankzij Fizzinity!

Lees meer

Playing LinkXs

LinkXs

LinkXs is ontwikkeld om groepen te laten oefenen met samenwerking, leiderschap, communicatie en de verdeling van beschikbare middelen.

Lees meer

Transformatie dmv games

DEBS

Medewerkers gaan aan de slag met gezamenlijke en individuele uitdagingen waar ze in de dagelijkse praktijk ook tegenaan lopen.

Lees meer

Playing Quadrality

Quadrality

Met behulp van het Quadrality platform realiseer je in korte tijd een online, interactieve spel-omgeving.

Lees meer

Ixplora

Ixplora

Laat je team goed nadenken over de keuzes die zij maken! Ixplora is een online tool die laat zien wat de korte en lange termijn effecten van gemaakte keuzes zijn.

Impact van beslissingen

Leiderschapsontwikkeling

Selfie360

Selfie 360 is een feedback tool om medewerkers te helpen het zelfbewustzijn van de eigen competenties te vergroten.

Intens en meeslepend

Organisatiecultuur

Team Flow Index

Voorkom groot onderhoud en doe een Team Flow Index! Team Flow Index geeft een APK voor jouw virtuele team met behulp van de online teamscans.

Innovatie in teamontwikkeling

Serious gaming: leren door ervaren

Voor een interactieve en inspirerende ervaring

Wil jij jouw organisatie klaarmaken voor de toekomst? Of wil je dat jouw team beter samenwerkt en betere keuzes laten maken? Maar ook: dat medewerkers in een veilige omgeving kunnen experimenteren, leren van elkaar of ervaren wat gevolgen van keuzes zijn? In al die situaties kan serious gaming ongekende resultaten boeken.

Steile leercurve van serious gaming

InContext is al 30 jaar dé specialist in het ontwikkelen van (online) management games en business simulaties voor het bedrijfsleven, overheid, gezondheidszorg, onderwijs en adviesorganisaties. Zowel in Nederland als wereldwijd. Voor lijnmanagement, voor stafdiensten, voor (internationale) multi-disciplinaire teams, voor HR en voor directies en management teams. Binnen serious gaming neem je beslissingen op basis van herkenbare scenario’s. Je krijgt feedback en inzicht hoe het anders kan. Waardoor je er direct mee kunt oefenen.

Resultaten serious gaming

Onze serious games zorgen voor impact, fun en een blijvend resultaat. Van kleine teams tot aan de grootste multinationals, onze games zijn altijd schaalbaar. Jouw medewerkers dagen zichzelf uit, treden binnen een veilige omgeving buiten hun comfortzone en leren elkaar beter kennen. En dus dragen zij direct bij aan het succes van de organisatie.

Serious gaming is leren door ervaren

Wij geloven dat mensen het beste leren door ervaren en durven experimenteren. Daarom kiezen wij interactieve, online, live of hybride serious games die aansluiten op de context en leervoorkeuren van jouw mensen. Dit leidt tot waardevolle ervaringen die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.

Games geven energie

De serious games en simulaties van InContext zijn zó intens dat deelnemers vanaf minuut 1 helemaal opgaan in de ervaring. Zij worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen. Nooit alleen, altijd samen met collega’s of binnen het team. Met veel energie en een vleugje humor.