Onboarding

Onboarding: De eerste indruk die bijblijft

Bij InContext begrijpen we het belang van het creëren van sterke verbindingen met én tussen je medewerkers. Een succesvolle onboarding is essentieel om talent te behouden, organisatiebrede samenwerking te bevorderen, bedrijfsresultaten te behalen, samenhang en de organisatiecultuur te behouden en te versterken. Een succesvolle onboarding kickstart jouw nieuwe medewerkers en heeft een langdurige impact. 

Wat is onboarding op de “InContext” manier?

Als je het aan ons vraagt gaat onboarding verder dan alleen het verwelkomen van nieuwe medewerkers, het toewijzen van een werkplek en het uitleggen van processen en systemen. Het is een proces dat draait om de organisatiecultuur, missie, visie, de rol van het team, samenwerking met collega’s en het vormgeven van de eigen purpose. Belangrijker nog is dat nieuwe medewerkers zich écht welkom voelen. Dit leidt tot meer succes, betrokkenheid en een hogere retentiegraad.

Een onboarding op maat voor jouw organisatie

Onboarding gaat dus verder dan enkel informatieoverdracht. Het draait om het succes van nieuwe medewerkers binnen jouw organisatie. We focussen niet alleen op wat de organisatie wil, maar vooral op wat de werknemer nodig heeft. Onze aanpak vervult individuele behoeften en creëert een perfecte balans tussen inhoud, actie, reflectie, oefening en een onvergetelijke ervaring. Groepsgewijze onboarding versterkt tevens de band tussen nieuwe medewerkers.

Meer dan alleen werk

Veel organisaties hebben inwerktrajecten om medewerkers vertrouwd te maken met hun taken. Echter, om goed te functioneren in een organisatie is de samenhang tussen álle aspecten essentieel. Een succesvolle onboarding vereist daarom een verankering in de HR-strategie en een integrale aanpak bij het inwerken van nieuwe medewerkers.

Ontwikkeling in cocreatie

We geloven sterk in cocreatie. Samen met jou ontwikkelen we een onboarding-programma dat perfect aansluit bij jouw organisatie en medewerkers. We richten ons op individuele behoeften, zodat medewerkers optimaal kunnen groeien binnen jouw organisatie. Onze flexibele aanpak biedt ruimte voor een variabele duur, afhankelijk van factoren zoals intensiteit, medewerkersbehoeften, organisatiecomplexiteit en doelstellingen. We streven ernaar dat nieuwe medewerkers zich direct thuis voelen in jouw organisatie. 

We denken graag met je mee om jouw onboarding te verbeteren. Neem vandaag nog contact op voor een succesvolle start van jouw medewerkers.

InContext Business Games en Bedrijfssimulaties

Flexibele programma’s

Onboarding is een continu proces. Veranderingen in jouw organisatie en de wereld om ons heen, kunnen ertoe leiden tot aanpassingen en verbeteringen van het onboarding programma. 

Wij bieden brede ondersteuning voor jouw organisatie. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een volledig nieuwe onboarding of het vernieuwen en aanvullen van bestaande programma’s.

 

“Ik wil jullie heel erg bedanken. Soms kan de introductie bij een bedrijf een beetje stijve materie zijn. Daar was ik wel bang voor aan het begin van de onboarding. Jullie brachten het echt goed, met de juiste hoeveelheid dynamiek, humor en uitdaging.”

Deelnemer Onboarding programma

Lees verder over Onboarding

Business Games

Onze projecten

Benieuwd hoe Van Lanschot Kempen serious games inzet om het onboardingsproces te versterken?

Lees verder