Bedrijfssimulaties

Een realistische en meeslepende leerervaring

 Ervaar de impact van een op maat gemaakte bedrijfssimulatie die realistisch, uitdagend en interactief is. Ontdek hoe onze bedrijfssimulaties deelnemers een diepgaande leerervaring bieden, waarbij ze direct de gevolgen en het resultaat van hun keuzes, acties en gedrag kunnen ervaren.  

Wat is een bedrijfssimulatie?

Een bedrijfssimulatie is een interactieve leerervaring waarbij deelnemers een gesimuleerde bedrijfsomgeving ervaren. Het is een realistische simulatie die de werkelijke uitdagingen en de besluitvorming van jouw organisatie weerspiegelt. Tijdens de simulatie kunnen deelnemers verschillende rollen aannemen, zoals managers, leiders of teamleden, en worden ze uitgedaagd om strategische beslissingen te nemen en met complexe situaties om te gaan. 

Een realistisch experiment vol inzichten

In een bedrijfssimulatie kunnen medewerkers hun leiderschapsvaardigheden ontwikkelen, strategisch denken oefenen en teamwork verbeteren. Ze kunnen experimenten met diverse benaderingen en direct de gevolgen van hun beslissingen ervaren. Dit stelt hen in staat om waardevolle inzichten en ervaringen op te doen, zonder risico’s voor de werkelijke organisatie.

Leren door interactie

De interactieve aard van de simulatie betrekt de deelnemers actief bij het leerproces. Ze worden uitgedaagd om samen te werken, problemen op te lossen en effectieve strategieën te ontwikkelen. Tegelijkertijd kunnen ze experimenteren met verschillende benaderingen en direct de gevolgen van hun beslissingen ervaren. Deze veilige omgeving biedt de mogelijkheid om te leren van fouten en kenmerkt zich door vele leermomenten. Door deze gezamenlijke leerervaring krijgen alle deelnemers inzichten die ze niet meer kunnen ‘ontzien’ – en daarmee dus nooit meer zullen vergeten. 

Volledig maatwerk

InContext biedt volledig op maat gemaakte bedrijfssimulaties die perfect aansluiten op de specifieke behoeften en doelen van jouw organisatie. Of het nu gaat om de focus, doelstellingen, groepsgrootte of duur van de simulatie, we stemmen alles uitgebreid af op jouw organisatie om een op maat gemaakt programma te ontwikkelen. We bieden flexibele formats zoals online, face-to-face en hybride simulaties.

Met meer dan 30 jaar ervaring creëren we simulaties die een nauwkeurige weerspiegeling zijn van jouw organisatie, inclusief de structuur, rollen, strategie en cultuur. Onze unieke software zorgt voor real-time realistische resultaten en een impactvolle leerervaring. Ontdek de kracht van bedrijfssimulaties via de ervaringen van GSK en Interxion.

R&O gesprekken in het hoger onderwijs

Veilig leren en experimenteren

Met onze bedrijfssimulatie kunnen medewerkers experimenteren, leren en direct de impact ervaren op strategie en verandering. Onvergetelijke leermomenten gegarandeerd.

R&O gesprekken in het hoger onderwijs

Diepgaand inzicht

Bedrijfssimulaties weerspiegelen jouw organisatie, herkenbare situaties oefenen nieuw gedrag. Het biedt medewerkers inzicht en een spiegel voor gedrag, opvattingen, werkwijzen en mindset.

R&O gesprekken in het hoger onderwijs

Direct ervaren

Deelnemers ervaren directe effecten van beslissingen, krijgen inzicht in hun bijdrage aan succes. Zo worden verbeteringen meteen in de praktijk geïntegreerd.

R&O gesprekken in het hoger onderwijs

Volledig maatwerk

InContext ontwikkelt alle bedrijfssimulaties op maat voor jouw organisatie. Inzetbaar voor ieder doel, op elk gewenst moment, voor multidisciplinaire teams en voor internationale organisaties.

Brochure Bedrijfssimulaties

Brochure Bedrijfssimulaties

Benieuwd hoe onze simulaties kunnen bijdragen aan jouw organisatie? Download nu onze brochure voor meer informatie en leer hoe onze simulaties relevante en impactvolle leermomenten bieden, direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Business Games

Onze projecten

De bedrijfssimulatie SLAM leert deelnemers het end-to-end proces te doorleven en te begrijpen binnen ASML

Lees verder