Podcasts

Podcasts over ontwikkeling van leiderschap, samenwerking & vertrouwen in teams

InContext biedt twee verschillende soorten podcasts: ‘De Doorbraak’ en ‘De Omslag’.

De Omslag‘ biedt een podium aan managers, directeuren en bestuurders die echt een verschil willen maken voor hun medewerkers en organisatie. Ze delen hun grootste uitdagingen, belangrijkste lessen en behaalde resultaten.

In ‘De Doorbraak‘ vertellen deelnemers aan verschillende trajecten en interventies, zoals bijvoorbeeld een Onboarding programma, persoonlijk ontwikkelingsprogramma of een business simulatie over wat dit ze heeft gebracht. Eerlijke en open gesprekken over uitdagingen, levensveranderende ervaringen en verkregen inzichten.

Alle podcasts zijn direct te beluisteren via deze pagina, maar ook via AnchorSpotify, YouTube en RadioPublic.

Podcast - De Omslag - De Doorbraak - InContext

De Doorbraak - Groei en ontwikkeling in organisaties

Tanja dos Reis Miranda, director health bij KLM, en Dennis Bastiaenen, trainer en consultant bij InContext, delen in deze aflevering hun visie op leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Zij gaan in gesprek met Thomas Benedict over welke eigenschappen een persoon een goede leider maakt en hoe deze ideeën soms niet kloppen met de werkelijkheid. Ook bespreken ze de impact van een programma gericht op het trainen van beginnende leidinggevenden binnen KLM.

De Omslag - Samenwerking als sleutelwoord

Henri Werij, decaan van de faculteit Lucht- en Ruimtevaart aan de Technische Universiteit Delft, en Arnoud Franken, consultant bij InContext, delen in deze aflevering hun perspectief op leiderschap, cultuur en ambitie binnen een academische context. Henri heeft ons weten te inspireren met zijn visie op samenwerking, waarin het cruciaal is om elkaar iets te gunnen en toe te geven wanneer een ander ergens beter in is, om zo de beste resultaten te behalen.

De holy sh*t ervaring van serious gaming!

In deze aflevering zijn Sander Renkema, Lead Digital Learning bij VodafoneZiggo, en Daan Bak, Serious Gaming Specialist bij InContext, te gast. Zij vertellen over hun ervaring met serious gaming, het verschil tussen gamified learning en ervarend leren en het stimuleren van een growth-mindset met serious gaming.

De Omslag - De kracht van natuurlijk gedrag

In deze aflevering zijn Lonneke van Luxemburg, senior HR professional, en Dennis Bastiaenen, senior consultant bij InContext, te gast. Zij vertellen over hun samenwerking, de impact van het programma gericht op teamontwikkeling dat zij samen draaiden, (serious) gaming, en over jezelf meenemen naar werk.

De ongeëvenaarde impact van serious games en simulaties

Deze keer wordt Thomas Benedict, oprichter en directeur van InContext, zelf geïnterviewd en wel door Femke van de Berg, docent HRM bij de Hogeschool Utrecht. InContext is 30 jaar geleden gestart met het ontwikkelen van serious games om de impact van de advies- en verandertrajecten te vergroten. Maar vooral om bij te dragen aan wezenlijke en duurzame veranderingen. Met serious gaming kan in een veilige setting vrij geëxperimenteerd worden. Het gaat daarbij niet over ‘goed’ of ‘fout’, maar om het ervaren van effecten van keuzes en beslissingen en daar met het team wezenlijke gesprekken over voeren. Door de gezamenlijke ervaring en de energie die vrijkomt, kan échte verandering plaatsvinden.

De Doorbraak - Blijf altijd nieuwsgierig

Sasja van Warmerdam volgde als Senior Learning & Development consultant bij TU Delft zelf ook het Virtual Practice Lab, de intensieve en inspirerende training over gesprekstechnieken op basis van De winnende dialoog. In een veilige omgeving kon geoefend worden met nieuwe vaardigheden en gedrag waardoor zelfs de moeilijkste gesprekken succesvol kunnen zijn. Door in een kleine groep én met een acteur te oefenen ontstond meer rust, ruimte en overzicht in de gesprekken die daarmee voor beide partijen prettiger en effectiever verliepen. Dé inzichten van Sasja: door zelf minder hard te werken in een gesprek en steeds nieuwsgierig te blijven, ontstaat veel ruimte en verbinding en daardoor de meest waardevolle gesprekken.

De Doorbraak - Onderhandelen in harmonie

In deze aflevering deelt Babs, Financial Controller bij Greetz, haar ervaringen en inzichten vanuit de workshop ‘Onderhandelen’ die zij onlangs bij InContext heeft gevolgd. Over ontspannen onderhandelen, op zoek naar de win-win, schaamte als belemmering, hoe je je gevoel goed kunt gebruiken en het behouden van harmonie tijdens het onderhandelen. En met als belangrijkste lessen: een goede voorbereiding, dicht bij jezelf blijven en je richten op er samen beter uit te komen.

De Doorbraak - Selling with the handbrake on..

In deze aflevering is Robert van der Put van CDMO Intravacc te gast. Hij vertelt vol trots over zijn organisatie en de impact die de Salestraining heeft gehad. Door goed voorbereid veel vragen te stellen, ontstaan waardevolle gesprekken en goed zicht op de wereld, uitdagingen en vragen van potentiële klanten. Dit heeft al tot vele successen binnen Intravacc geleid.

De Omslag - Het belang van dialoog, verbinding én de purpose

In deze podcast zijn de rollen omgedraaid en wordt Thomas Benedict geïnterviewd door Femke van den Berg. Zij spreken samen over de effecten van globalisering, de coronapandemie en digitalisering op mensen en organisaties.

De Omslag - Diversiteit leidt tot succes

Thomas Benedict spreekt in deze inspirerende aflevering met Selma de Ridder, Manager Talent & Development van de TU Delft, over transformatie, (de ontwikkeling van) talent, leren kijken, meesterschap en leiderschap.

De Doorbraak - Don’t sugarcoat the situation

In deze podcast vertelt Refaya, manager Tax bij een professionele dienstverlener, dat bescheidenheid niet ten koste mag gaan van jouw carrière, tijd en energie. Daarnaast vertelt hij hoe het was om tijdens het programma met een trainingsacteur samen te werken, en wat hij doet om authentiek en dichtbij zichzelf te blijven.

De Doorbraak – Je innerlijk kompas vinden en volgen

In deze aflevering van de doorbraak spreekt Leander met Jolijn, trainer en coach, over haar fascinatie voor het gedrag van mensen, het durven van impopulair te zijn en de waarde van vaker functioneel het conflict aan te gaan. Jolijn vertelt daarnaast wat het leiderschapsprogramma haar geleerd heeft.

De Doorbraak - Onboarding creëert verbinding tussen collega’s

Vandaag te gast Ashwin, Cloud engineer, die zijn ervaring deelt over digitale en fysieke onboardingen. Ook legt hij uit waarom digitaal onboarden net zo veel impact kan hebben als fysiek en hoe het InContext onboarding programma verbinding en samenwerking verbetert. Hij neemt je graag mee in zijn ervaring hoe dit voelt.

De Doorbaak - Hoe paardencoaching je inzicht geeft in je doen en laten als professional en mens

In deze aflevering hebben we het over paardencoaching en hoe dit jou meer inzicht in jezelf en als professional geeft. Hoe kan je fysiek een stap achteruitzetten om meer voor elkaar te krijgen? En hoe kan je hierdoor voor jezelf en anderen een duurzaam en optimaler werkleven creëren. Anne, manager crisis leiderschap, vertelt over haar ontwikkeling tijdens een van onze trajecten.

De Omslag - Leren is experimenteren

In deze podcast is Hans Raamsdonk, Beleidsadviseur ‘Leren en ontwikkelen’ en lid van de Ondernemingsraad bij ProRail, te gast. Hij ziet ‘leren’ als een doorlopend proces dat creativiteit losmaakt. Ook komen begrippen als diplomatie, de verbinding tussen de praktijk en theorie, samenwerking en ontwikkelen aan bod.

De Omslag – De kracht van echt

In deze podcast is Wibe Spekking, Regional CFO bij Microsoft, te gast en neemt hij je mee in zijn inspirerende zoektocht naar authentiek leiderschap. Hij vertelt onder meer over echtheid, het belang van falen, terugkijken om vooruit te komen en the real future of work.

 

De Omslag - Hoe kom je als vrouw aan de top?

In deze aflervering van de omslag spreekt Thomas met multitalent en serial CEO Seada van den Herik over diversiteit, courageous conversations, het stellen van doelen, lef en leiderschap, het bestaansrecht van organisaties en hoe je als vrouw CEO wordt – en blijft.

De Omslag - Hoe bouw je een lerende organisatie?

In deze podcast is Heleen Cocu – Wassink, director HRM a.i. aan de Universiteit Leiden, te gast en neemt zij je mee in feedback cultuur, high performing teams, het stimuleren van dialoog, IQ, EQ en AQ en nog veel meer. Stoelriemen vast!

De Omslag - Is een succesvolle organisatieverandering mogelijk zonder weerstand?

In deze podcast vertelt Frank Keepers, Group HR Director Accell Group, over zijn ervaringen met het aangaan van een transformatie en de uitdagingen die hij daarbij is tegengekomen.

Laad Meer

Meer uit jouw team halen?

Bekijk onze blogs en leer meer over het opbouwen, onderhouden en optimaliseren van jouw team!