Online tools

Ontwikkeling en groei met online tools

Met de online tools van InContext geven jouw medewerkers en team(s) richting aan hun eigen ontwikkeling en groei. De heldere diagnoses geven een krachtig overzicht op bestaande en gewenste situaties. Dit leidt tot direct toepasbare en relevante inzichten die op hun beurt de basis vormen voor het voeren van gesprekken over persoonlijke ontwikkeling, over het team, over werkwijzen en over nieuwe mogelijkheden en kansen.

De weg naar nieuwe vaardigheden
Juist in deze tijd van online of hybride samenwerken is het creëren van een betekenisvolle samenwerking belangrijker dan ooit. Onze online tools zijn ontwikkeld om interactie en dialoog te stimuleren. Medewerkers en teams worden uitgedaagd om uit hun comfortzone te stappen, om nieuwe vaardigheden te leren en te experimenteren met gedrag.

Herkenbaar en uitdagend
De online tools van InContext zijn een inspirerende aanvulling op het ontwikkelen van leiderschap en de team- en organisatieontwikkeling. Jouw medewerkers leren kritisch naar zichzelf en naar hun eigen team te kijken. Dit biedt dé basis voor het gezamenlijke gesprek.

Altijd inzetbaar
Onze online tools zijn juist in deze tijd zeer populair zijn en worden door veel van onze (internationale) klanten ingezet. Met tools als Selfie 360 en Team Flow Index help je jouw medewerkers en teams zich continu te ontwikkelen en succesvol te zijn. De tools kunnen zowel fysiek als hybride of in een virtuele omgeving ingezet worden.

Zie jij de toegevoegde waarde van gamification en wil jij online tools inzetten voor jouw vraagstuk? Download dan hier de brochure of neem vrijblijvend contact met ons op, wij beantwoorden graag je vragen en denken mee over de mogelijkheden.

 

Brochure Serious Gaming InContext

InContext heeft een breed aanbod aan online tools, business games en bedrijfssimulaties. Download hier de gratis brochure met het gehele overzicht.

Brochure Serious Gaming

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid

Wij respecteren jouw privacy. Lees hier hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.

Fizzinity: online teambuilding

Samenwerken op afstand vraagt om hecht teamwork. Juist nu kan de online tool Fizzinity helpen met de teambuilding – zonder bij elkaar te hoeven komen. Met inspirerende vragen en opdrachten leer je jouw collega’s beter kennen, verbeter je de samenwerking en heb je veel plezier. En bovenal ben je weer met elkaar in verbinding. Het online spel heeft de fun en energie van een pubquiz, maar is daarnaast ontworpen om de samenwerking en communicatie binnen jouw team te verbeteren.

Teambuilding en verbonden teams
Met Fizzinity verbetert de samenwerking en onderlinge communicatie en voelen teams zich in korte tijd meer verbonden met elkaar. Jouw teamleden leren elkaar beter, maar vooral anders kennen. Samen creëren zij nieuwe verhalen en herinneringen.

“De tijd vloog voorbij. Het voelde alsof we nog maar net waren begonnen, terwijl het uur al voorbij was!”

Opzet

  • Fizzinity wordt online met het hele team gespeeld, dit kan face-to-face, online of hybride.
  • De inspirerende spelvorm zorgt voor een relaxte sfeer en plezier.
  • Ieder teamlid vult van tevoren vragen in, zoals: “Welke hobby heb je?” of “Welke quote typeert jou?” Tijdens het spel raden de deelnemers wie deze input heeft geleverd.
  • Daarnaast kan het team raadsels oplossen, zijn er uitbeeldingsopdrachten en zijn er individuele vragen. Fizzinity blijft daardoor altijd afwisselend en uitdagend.
  • Het spel versterkt de onderlinge band, maakt teamleden trots en stimuleert ze de succesverhalen van het team te delen.

MEER LEZEN OVER FIZZINITY?

TeamworkQT

Door TeamworkQT leer je vraagstukken en problemen binnen jouw team te herkennen en op te lossen. Ontdek  jouw eigen voorkeursstijl bij het aanpakken van deze problemen en onderzoek alternatieven. Als team krijg je inzicht in elkaars kwaliteiten en leer je deze beter te waarderen en in te zetten. Dit draagt bij aan een betere teamsfeer, inclusie en samenwerking. Het Quadrality platform is een online, interactieve spelomgeving waarbinnen deelnemers herkenbare teamuitdagingen tegenkomen, keuzes maken en de consequenties daarvan ervaren en leren begrijpen.

“Ik heb mijn collega’s op een andere manier leren kennen en ervaren waar zij goed in zijn. Hierdoor zal ik ze in de dagelijkse praktijk vaker gaan opzoeken om samen te werken.”

Resultaten
  • Gezamenlijk oplossen van conflicten en aanpakken van problemen
  • Elkaar aanspreken en het echte gesprek voeren
  • Zoeken naar manieren om verschillen te overbruggen
  • Verbeteren van de team performance
  • Herkennen en waarderen van de kwaliteiten van jouw collega’s en het team

Team Flow Index

Team Flow Index geeft een APK voor jouw virtuele team. Met behulp van de online teamscan bepaal je gezamenlijk waar je als team nu bent en wilt staan. Zodat je, juist in deze tijd van virtuele samenwerking, met elkaar in verbinding blijft en de juiste prioriteiten stelt. Ieder teamlid vult de scan in, waardoor de uitkomst van het team is en iedereen een stem heeft in de gezamenlijke doelstellingen.

”Geweldig dat we zo snel tot de kern konden doordringen!”

MEER LEZEN OVER TEAM FLOW INDEX?

Gedragsverandering

DEBS

DEBS is een online platform waarin medewerkers aan de slag gaan met gezamenlijke en individuele uitdagingen waar ze in de dagelijkse praktijk ook tegenaan lopen. Binnen deze leeromgeving ervaren zij de effecten van keuzes op hun persoonlijke en de teamresultaten.

“Alle teams over de gehele wereld hebben nu een gemeenschappelijke visie en focus op de prioriteiten. Fantastisch!”

DEBS wordt online en offline gespeeld. Deelnemers lossen samen uitdagingen, dillema’s en strategische puzzels op. Alle genomen acties en beslissingen worden in het systeem ingevoerd, dit voedt het spel en resulteert in nieuwe vraagstukken, KPI’s en feedback voor alle individuele deelnemers en het team als geheel.

MEER LEZEN OVER DEBS?

Brochure Serious Gaming

Brochure Serious Games

Meer weten over onze serious games en bekijken hoe deze voor jouw organisatie ingezet kunnen worden? Download dan nu de gratis brochure.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid

Wij respecteren jouw privacy. Lees hier hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.