Ixplora

Ixplora: inzicht in de effecten van gemaakte keuzes!

Beslissingen, hoe klein ook, hebben altijd gevolgen. Ixplora is een dynamische online business game die deelnemers uitdaagt om effecten van keuzes en gedrag te begrijpen.

Een persoonlijke leerervaring
Iedere deelnemer of groep volgt een eigen pad op basis van herkenbare situaties. Door de feedback is er direct inzicht in consequenties van acties. Hierdoor wordt het leerproces aanzienlijk versneld. Met behulp van afgesproken KPI’s wordt de voortgang en resultaten voor deelnemers inzichtelijk. Resultaten zijn ook als benchmark binnen het team beschikbaar waardoor extra inzicht – en een competitie-element – gecreëerd kan worden.

Ongelimiteerde mogelijkheden
De kracht van Ixplora is het beïnvloeden van de eigen verhaallijn door besluiten die continu genomen worden. Hierdoor heb jij direct inzicht in de consequenties van beslissingen. Ixplora kan voor uiteenlopende thema’s worden ingezet:

  • Actief luisteren
  • Adviserend verkopen
  • Stakeholder management
  • Conflicten oplossen
  • Feedback geven
  • Onderhandelingsvaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden
  • Vergroten van zakelijk inzicht
  • Team management

….. en nog veel meer.

De tool kan op verschillende manieren binnen teams en organisaties worden ingezet. Bijvoorbeeld als trainingsinstrument, als spel of als onderdeel van een beoordelings-, management development- of selectietraject.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Ixplora voor jouw organisatie of kunnen wij met je meedenken? Download hier de brochure over serious games van InContext, neem vrijblijvend contact met ons op of boek een gratis demo. Wij helpen je graag.

Exploreren, inspireren en nieuwe inzichten opdoen! 

Ixplora - Leren, experimenteren en nieuw gedrag oefenen

Binnen Ixplora nemen deelnemers binnen verschillende verhaallijnen beslissingen. De verhaallijnen komen samen met de opdrachtgever tot stand en worden afwisselend in tekst en video aangeboden.

Met de genomen besluiten beïnvloeden deelnemers steeds de eigen verhaallijn waardoor zij direct inzicht krijgen in de gevolgen daarvan. In een volgende opdracht kan hier verder mee worden geoefend en kan het geleerde direct worden toegepast. Hierdoor ontstaat een continue leercirkel waarin medewerkers zich in korte tijd sterk kunnen ontwikkelen.

Impact
Met Ixplora kunnen jouw medewerkers gelijktijdig leren, experimenteren en nieuw gedrag oefenen. Onbewuste en/of ingesleten patronen worden herkend en direct geadresseerd. Deelnemers ervaren consequenties van eigen beslissingen waardoor het (persoonlijk) leiderschap binnen jouw organisatie aanzienlijk versterkt wordt.

Brochure Serious Gaming

Brochure Serious Games

Meer weten over onze serious games en bekijken hoe deze voor jouw organisatie ingezet kunnen worden? Download dan nu de gratis brochure.