Hoeveel calorieën verbrand jij?

Als je geprobeerd hebt om je team te overtuigen om de organisatie een nieuwe richting op te sturen maar door passiviteit en terughoudendheid blijft alles op het oude spoor, dan denk ik dat je heel erg geïnteresseerd zult zijn in customised business simulations. Dit is de reden.

Het hoofddoel van onze hersenen is om ons te helpen overleven en groeien. De hersenen zijn geëvolueerd om dit te doen met een beperkt energiebudget. Om hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan maken onze hersenen gebruik van allerlei snelkoppelingen, zoals ervaringen uit het verleden, de meningen van anderen en gewoontes, om vlot begrip te ontwikkelen en reageren op de wereld om ons heen.

Om anderen in een nieuwe richting te leiden moet je de aantrekkingskracht van deze snelkoppelingen overwinnen. De meest effectieve manier om dit te doen is door de hersenen te prikkelen met nieuwheden – nieuwe ideeën, nieuwe mensen, nieuwe omgevingen. Om met zulke prikkels om te gaan kunnen de hersenen niet terugvallen op vroegere ervaringen. Dit betekent dat de hersenen gedwongen worden om meer calorieën te verbranden om zo nieuwe verbindingen en inzichten te ontwikkelen.

Het is een uitdaging om dit goed en effectief te doen. Als de prikkels niet voldoende nieuw en onbekend zijn, dan besteden anderen er geen aandacht aan. Als ze daarentegen te nieuw en onbekend zijn, dan kunnen ze als onrealistisch worden beschouwd, en haken mensen af, of juist als angstaanjagend, en zal men aarzelen, vechten of vluchten.

Met een customised business simulation kan de juiste balans eenvoudig tot stand worden gebracht, doordat deze op je eigen organisatie of strategie gebaseerd wordt maar in een andere context gepresenteerd wordt. Als gevolg daarvan zijn situaties direct herkenbaar, wat geruststellend is, maar anders genoeg om een nieuw licht te werpen op bestaande aannames en overtuigingen. Daarnaast maken business simulaties de vaak complexe en verwarrende bedrijfsomgeving toegankelijker en beter begrijpelijk door enkel de belangrijkste dynamieken uit te lichten. Hierdoor ervaren mensen sneller waarom het nodig is om een nieuwe richting in te slaan en hoe de weg naar voren eruit kan zien, maar ontwikkelen ze ook de motivatie en het vertrouwen om voorwaarts te gaan.

Om meer te leren over customized business simulations en hoe wij jou kunnen helpen een positieve doorbraak te maken kijk hier of neem direct contact op met ons.

Veelgelezen blogs