Vrouwelijk leiderschap

Vrouwelijk leiderschap

Onze trainingen en leertrajecten “Vrouwelijk leiderschap” zijn al jaren een groot succes. Waarom? Ze zijn erop gericht de feminiene kant van leiderschap in de schijnwerpers te zetten en de positieve effecten ervan uit te lichten. Focus ligt op de interactie tussen feminien en masculien gedrag, het begrijpen van beide werelden en het waarderen en gebruiken van de verschillen. Een organisatie die in staat is om beide soorten leiderschap informeel en formeel te waarderen zal daar de vruchten van plukken op het menselijke, culturele en zakelijke vlak. Uiteindelijk draait het allemaal om het begrijpen van je omgeving en wat het van jou als leider vraagt.

Leiders reflecteren in onze programma’s op hun eigen gedrag en dat van hun omgeving. De uitdagingen die spelen in het feminien-masculien spectrum worden uitgebreid verkend en onderzocht en hierop worden oefeningen, theorie en uitproberen in de praktijk losgelaten. Daarbij ligt de focus de rol en invloed van de leider. Resultaat is meer persoonlijk bewustzijn, wederzijds begrip en waardering waarmee de organisatie haar voordeel kan doen.

Waarom heet het dan vrouwelijk leiderschap? Simpelweg omdat die kant vaak in de minderheid is en daardoor wellicht meer aandacht behoeft. Je kunt het inclusief leiderschap of divers leiderschap noemen; wij geven het graag aandacht en een podium in het belang van leiders, hun teams en hun organisaties!