Vrouwelijk leiderschap

Excelleren in vrouwelijk leiderschap

Organisaties zien regelmatig dat vrouwen op enig moment uitvallen, afhaken en zelfs uitstromen. Vanuit het oogpunt van goed werkgeverschap en diversiteit willen organisaties juist dat vrouwen succesvol zijn. Zeker voor vrouwen die in een masculiene omgeving werken is een leiderschapsprogramma van grote toegevoegde waarde. InContext heeft jarenlange ervaring met trainingen en ontwikkeltrajecten gericht op vrouwelijk leiderschap.

Vrouwelijk leiderschap trainingen en leertrajecten

Onze trainingen en leertrajecten ‘Vrouwelijk leiderschap’ zijn al jaren een groot succes. Waarom? Ze zijn erop gericht de feminiene kant van leiderschap in de schijnwerpers te zetten en de positieve effecten ervan uit te lichten. Focus ligt op de interactie tussen feminien en masculien gedrag, het begrijpen van beide werelden en het waarderen en gebruiken van de verschillen. Een organisatie die in staat is om zowel mannelijk als vrouwelijk leiderschap informeel en formeel te waarderen zal daar de vruchten van plukken op het menselijke, culturele en zakelijke vlak. Uiteindelijk draait het allemaal om het begrijpen van je omgeving en wat het van jou als leider vraagt.

Vrouwelijk leiderschap training ontwikkeltraject

Reflecteren op eigen leiderschap

Vrouwelijke leiders reflecteren in onze programma’s op hun eigen gedrag en dat van hun omgeving. De uitdagingen die spelen in het feminien-masculien spectrum worden uitgebreid verkend en onderzocht en hierop worden oefeningen, theorie en uitproberen in de praktijk losgelaten. Daarbij ligt de focus de rol en invloed van de leider. Resultaat is meer persoonlijk bewustzijn, wederzijds begrip en waardering waarmee de organisatie haar voordeel kan doen.

 

Waarom heet het dan vrouwelijk leiderschap?

Simpelweg omdat die kant vaak in de minderheid is en daardoor wellicht meer aandacht behoeft. Je kunt het inclusief leiderschap, leiderschap voor vrouwen of divers leiderschap noemen; wij geven het graag aandacht en een podium in het belang van leiders, hun teams en hun organisaties!

 

Vrouwelijk leiderschap ontwikkelen?

Wil je meer weten over onze trainingen of leertrajecten voor vrouwelijk leiderschap voor jouw organisatie? Of ben je benieuwd hoe wij jouw kwaliteiten als vrouwelijke leider verder kunnen ontwikkelen? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies, wij helpen je graag.