TeamUP – Alles op tafel, in drie uur

Een team waarin helemaal niets speelt, ken jij dat team? We zijn allemaal mensen die iets meenemen. In samenwerking ontstaat er daarom altijd een dynamiek en wat vinden we het lastig om ons uit te spreken in het moment over zaken die ons raken. Dit resulteert in onuitgesproken kwesties en hoe langer je dat laat sudderen.. je raadt het al, hoe ingewikkelder dat wordt.

Wil je alles bespreekbaar maken in je team op een respectvolle en open manier die niet al te lang duurt? Lees dan even verder.

TeamUP

TeamUP – Niet ‘vertellen’, maar ‘ervaren’

Mensen vertellen wat ze anders moeten doen, dat werkt niet. Maar wat werkt er dan wel? Mensen laten ervaren hoe ze van nature reageren en daarover in gesprek gaan. Laat dat nou precies zijn wat serious game TeamUP doet en wel op twee verschillende manieren:

Zeeslag
De groep (4 – 7 personen) speelt een moderne versie van zeeslag waarin natuurlijk gedrag van elke deelnemer naar voren komt. Over dat natuurlijke gedrag van de deelnemer wordt het gesprek gevoerd en we praten over welk effect dat gedrag heeft op de ander. Dit zorgt voor zo’n veilige basis dat er gemakkelijk over andere zaken gesproken kan worden en van die gelegenheid maken we natuurlijk gebruik.

Team Challenge
In de Team Challenge zitten 8 verschillende spelcategorieën. Elk spel heeft een andere dynamiek waardoor je zonder dat je het door hebt super open gesprekken met elkaar voert. De facilitator zorgt ervoor dat iedere deelnemer aan bod komt en bewaakt de flow. De content van de spellen wordt gevoed in drie levels:

  1. Level 1: Waar kunnen we trots op zijn? – Erkennen & waarderen
  2. Level 2: Waar zien we ruimte voor groei? – Kansen & uitdagingen
  3. Level 3: Wat houdt ons tegen? – Belemmeringen & patronen

 

Facilitator van groot belang bij TeamUP

De facilitator is in gesprek met de groep over waar de behoeftes liggen en daagt de groep uit om zoveel mogelijk bespreekbaar te maken. 

TeamUP - InContext Consultancy Group

De afgelopen tijd heb ik TeamUP een aantal keer begeleid en wat daar gebeurt in zo’n 3 uur tijd gun ik elk team. Op een ongedwongen, leuke en veilige manier voeren deelnemers open gesprekken die ze heel graag willen voeren, maak vaak niet durven of kunnen voeren. Door TeamUP ervaren ze dat het fijn is om de tijd te hebben om op die manier met elkaar in gesprek te zijn en komen ze erachter dat er veel meer bespreekbaar is dan ze vooraf dachten. We maken die open gesprekken in ons hoofd namelijk veel spannender dan ze in praktijk zijn.

Ben of ken jij zo’n team dat een moment kan gebruiken om open en eerlijk tegen elkaar te zijn, te zeggen wat ze vinden en de samenwerking een boost te geven? Ik kom graag in contact.

 

Veelgelezen blogs