R&O-gesprekken in het hoger onderwijs

Inspiratie, leiderschap en impact

Resultaat- en Ontwikkelingsgesprekken vinden jaarlijks plaats tussen medewerkers en leidinggevenden. Om samen terug te kijken op het afgelopen jaar en afspraken te maken voor het komende jaar. Maar hoe inspirerend zijn deze gesprekken eigenlijk? Gaan medewerkers met energie aan de slag met de eigen ontwikkeling? En in hoeverre zijn de R&O-gesprekken in lijn met de missie en visie van de organisatie? In onze nieuwste whitepaper zetten wij de belangrijkste ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden voor je op een rijtje. Met praktische tips en handvatten zodat je hier snel mee aan de slag kan gaan. 

De lat ligt hoog
Onderwijsinstellingen stellen hoge eisen aan het functioneren van medewerkers en willen alle mogelijkheden bieden voor de persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. De Resultaat- en Ontwikkelcyclus is hét instrument om wensen en eisen van de instelling en de mogelijkheden en ambities van medewerkers op elkaar af te stemmen.

‘Wat’ of ‘hoe’?
In het hoger onderwijs werken veel specialisten en inhoudsdeskundigen. Daarmee is er een risico op het voeren van R&O-gesprekken vanuit de inhoud en niet vanuit empathie en verbinding. En juist het wezenlijk met elkaar in contact zijn, maakt een R&O-cyclus zo krachtig. De aanpak van InContext is altijd gericht op persoonlijke behoeften en het aangaan van leeruitdagingen binnen een veilige omgeving. In deze whitepaper lees je hoe jij hier in de R&O-cyclus zelf aandacht voor kunt hebben.

De context
Naast persoonlijkheid en competenties is de context waarbinnen mensen werken bepalend voor het gedrag dat medewerkers laten zien. De whitepaper helpt je de context te herkennen én te veranderen. Zodat mensen van elkaar kunnen leren, fouten durven te maken, elkaar verder te helpen en daarmee te werken aan de beste prestaties.

Kansen
InContext is dé expert in het tastbaar maken, simplificeren en beïnvloeden van organisatiecultuur, om daarmee problemen op te lossen en succes te versterken. Juist een objectieve en scherpe blik op de R&O-cyclus kan jou de inzichten geven die nodig zijn om de volgende stap te zetten. Na het lezen van de whitepaper heb je inzicht in hoe de R&O-cyclus kan bijdragen aan het succes van jouw onderwijsinstelling en ben je in staat jouw managers en leidinggevenden te kunnen helpen bij het voeren van de gesprekken.

Als partner van jouw onderwijsinstelling helpen wij bij de gewenste veranderingen. Met praktische interventies, expertise en (digitale) tools die bijdragen aan een positieve, productieve en gezonde cultuur. Beloofd.

 

|>  Download hier jouw gratis whitepaper

R&O-gesprekken in het hoger onderwijs

Hoe versterk je zichtbaar de rol van de leidinggevende in de R&O-cyclus. Met inspirerende gesprekken, respect voor elkaar en impact op de organisatie.

R&O gesprekken in het hoger onderwijs

Whitepaper R&O-gesprekken

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid

Wij respecteren jouw privacy. Lees hier hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.