Universiteit | Feedback geven op een respectvolle en effectieve manier

 

 

Feedback geven op een respectvolle en effectieve manier

“Om ons werk goed te kunnen uitvoeren, hebben we informatie van anderen nodig. Deze informatie krijgen we vaak niet tijdig of volledig, soms ook niet na herhaaldelijk vragen, en daarmee wordt het organiseren van belangrijke programma’s en initiatieven een lastige opgave. Als het vervolgens niet goed loopt, worden wij erop aangekeken. Wij willen graag leren hoe wij in dergelijke situaties op een respectvolle en effectieve manier feedback kunnen geven aan de betrokken collega’s wat moet leiden tot het ontvangen van de benodigde informatie, met behoud van de relatie, en wij hen daarmee optimaal kunnen ondersteunen in het succesvol organiseren van programma’s.”

Met deze uitdaging benaderde een team managementassistenten van een toonaangevende universiteit ons.

 

Oefenen in een veilige omgeving

Om een passende aanpak aan te bieden, hebben wij in co-creatie een workshop feedback geven en ontvangen ontwikkeld. Hierin maakten de deelnemers kennis met de theorie van feedback, het Winnende Dialoog communicatiemodel, en oefenden zij met de basisvaardigheden van actief luisteren. Vervolgens pasten de deelnemers deze vaardigheden toe op hun eigen casuïstiek in een OefenLab waarin met trainingsacteurs werd gewerkt. Het OefenLab bood een veilige leeromgeving waarin persoonlijke situaties zo dicht mogelijk benaderd kunnen worden, deelnemers verschillende aanpakken kunnen ervaren, waardevolle feedback verkrijgen en leren van elkaars observaties en ervaringen.
Door deel te nemen aan deze workshop kregen deelnemers niet alleen inzicht in het effect van hun benadering op situaties, maar ontdekten zij ook alternatieve manieren om feedback te geven en de benodigde informatie te verkrijgen.
Een belangrijk inzicht dat zij uit de workshop meenamen was dat het ook draait om persoonlijke mindset; onderzoeken waarom iemand iets doet (of niet doet), en jezelf het recht geven om het gesprek daarover aan te gaan.

Meer dan alleen theorie

Door middel van een Courageous Conversations workshop zorgen we ervoor dat je niet alleen de nodige vaardigheden ontwikkelt, maar ook een diepgaand begrip krijgt van hoe je effectieve communicatie kunt toepassen om jouw doelen te bereiken en tegelijkertijd de relatie goed blijft. Door middel van praktische oefeningen met realistische situaties en waardevolle feedback, zul je zelfverzekerder worden in het voeren van feedbackgesprekken. Doe met ons mee en ontdek hoe je respectvolle en effectieve gesprekken kunt voeren die positieve resultaten opleveren in jouw professionele leven.

Teams leiden

Gesprekstechniek

Open en eerlijke gesprekken bevorderen de communicatie, samenwerking en groei binnen organisaties.

Lees meer