O-I | Trainees maken kennis met leiderschap

 

 

Trainees maken kennis met leiderschap

O-I is een toonaangevende wereldwijde glasfabrikant met maar liefst 70 fabrieken verspreid over 19 landen. Elk jaar verwelkomt O-I een nieuwe groep getalenteerde trainees in Europa. Deze jonge professionals volgen een intensief trainee-programma dat een jaar duurt, waarin ze de kans krijgen om verschillende rotaties binnen het bedrijf te ervaren. Na afloop van het traineeship stromen velen van hen door naar leidinggevende functies.


Een onvergetelijke ervaring

O-I heeft ons gevraagd om een buitengewone ervaring te creëren als afsluiting van het trainee-jaar, met de nadruk op leiderschapsontwikkeling. Samen met O-I hebben we een unieke en boeiende ervaring ontworpen die alle trainees uit Europa samenbrengt om gezamenlijk dit afsluitende evenement te doorlopen.

Een serious game op maat

Deze bijzondere experience bestaat uit een uitdagende serious game waarbij de deelnemers verschillende levels doorlopen en leren omgaan met diverse uitdagingen. Het spel is ontworpen om thema’s zoals feedback, het leren van elkaar en het oefenen van vaardigheden in uitdagende situaties te integreren.

Tijdens het spel worden de trainees uitgedaagd om samen te werken, beslissingen te nemen onder druk en hun leiderschapskwaliteiten te tonen. Ze worden blootgesteld aan realistische en herkenbare scenario’s die hen helpen groeien en hun vermogen vergroten om met complexe situaties om te gaan. Door middel van interactieve oefeningen en reflectiemomenten worden de trainees gestimuleerd om hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en te versterken. De trainees worden aangemoedigd om hun sterke punten te identificeren, feedback te ontvangen en zelfreflectie toe te passen om hun groeipotentieel verder te benutten. Hierdoor krijgen de trainees de tools en inzichten die nodig zijn om hun leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen en te verfijnen.

Toekomst vol succes

Deze experience is een mijlpaal voor de trainees, waarbij ze niet alleen hun prestaties van het afgelopen jaar vieren, maar ook een sterke basis leggen voor hun toekomstige leiderschapsrol binnen O-I. Het creëert een hechte band tussen de trainees en versterkt de samenwerking en kennisuitwisseling binnen het bedrijf.

Ook benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen doen op het gebied van leiderschapsontwikkeling, of benieuwd naar een volledig op maat gemaakte serious game voor jouw organisatie?

Consultancy Team Flow Index Serious Gaming InContext

Leiderschap

Ontwikkel de vaardigheden en inzichten die nodig zijn om inspirerend leiderschap te tonen en teams naar succes te leiden.

Lees meer