KLM | Een leiderschapsprogramma op maat voor startende leidinggevenden

 

 

Een leiderschapsprogramma op maat voor startende leidinggevenden

KLM hecht groot belang aan leiderschap in een dynamische en veeleisende sector. Om hun startende leidinggevenden te laten excelleren, hebben we in samenwerking met KLM een op maat gemaakt leiderschapsprogramma ontwikkeld. Het is een inspirerende reis waarbij deelnemers hun leiderschapsvaardigheden versterken, waardevolle netwerken opbouwen en hun rol binnen de organisatie beter begrijpen.

Inspirerende leiderschapsreis

Deelnemers doorlopen dit programma samen met collega-leidinggevenden, waarbij ze waardevolle inzichten delen en van elkaar leren. De reis begint met het verkennen van hun eigen persoonlijkheid en het ontdekken van manieren om hun sterke punten optimaal te benutten en krijgen inzicht in hun eigen (belemmerende) overtuigingen.

Vervolgens richten ze zich op hun rol als leidinggevenden, zowel binnen het team als in de bredere organisatie. Ze leren hoe ze hun team kunnen motiveren en inspireren, en hoe ze een veilige en ondersteunende werkomgeving kunnen creëren. Bovendien krijgen ze de gelegenheid om uitdagende gesprekken te oefenen met behulp van ervaren trainingsacteurs.

Tijdens de leiderschapsreis brengen we startende leidinggevenden in contact met ervaren rolmodellen binnen KLM. Deze rolmodellen delen hun ervaringen en adviezen, waardoor de deelnemers een breder perspectief krijgen op leiderschap binnen de organisatie.

Na elke module moedigen we de startende leidinggevenden aan om de verworven inzichten en vaardigheden in de praktijk toe te passen. We stimuleren hen om concrete experimenten uit te voeren en zo hun groei en ontwikkeling te bevorderen.

Zichtbare groei in leiderschapsvaardigheden

Het effect van het programma is duidelijk zichtbaar. De startende leidinggevenden vertonen aanzienlijke groei in hun leiderschapsvaardigheden, wat ook wordt opgemerkt door hun leidinggevenden. Bovendien bouwen de deelnemers waardevolle relaties op met andere startende leidinggevenden, die elkaar blijven ondersteunen en inspireren, zelfs nadat het programma is afgerond.

Consultancy Team Flow Index Serious Gaming InContext

Leiderschap

Ontwikkel de vaardigheden en inzichten die nodig zijn om inspirerend leiderschap te tonen en teams naar succes te leiden.

Lees meer