Neurowetenschappen en transformatie

Een zorgvuldig opgestelde strategie die strandt na een lauwe ontvangst van medewerkers. Hoe vaak heb jij dat niet zien gebeuren? Zelfs met goede bedoelingen blijft echte betrokkenheid vaak uit. Deze ontkoppeling benadrukt een cruciale fout: strategieën worden vaak gebouwd op een lineaire, top-down benadering in plaats van rekening te houden met de complexiteit van het menselijk brein en de dynamische context waarin het opereert. Maar wat als we deze kloof konden overbruggen?

Een frisse benadering op transformatie

Bij InContext geloven we dat het toepassen van een neurowetenschappelijke lens meer inzicht kan geven in hoe mensen reageren op verandering, informatie en sociale signalen. Onze aanpak is gebaseerd op het belang van het verankeren van transformatie in de culturele identiteit van jouw organisatie om deze initiatieven te ondersteunen in plaats van in gevaar te brengen. Dit begrip stelt ons in staat om organisaties te helpen bij het vormen en ondersteunen van contexten en culturen die een oprechte betrokkenheid bij de strategie bevorderen, waarbij lippendienst wordt omgezet in een gezamenlijke reis naar een gedeelde visie.

Ontwerp voor psychologische veiligheid 

Het delen van ideeën en het nemen van risico’s zijn van cruciaal belang om strategische initiatieven met echte buy-in goed te keuren, maar angst om te falen kan verlammend werken. Leiders moeten hun teams psychologische veiligheid bieden om een omgeving te creëren waarin mensen zich veilig voelen om te experimenteren en van fouten te leren. InContext richt zich op het helpen van onze klanten bij het bevorderen van transparantie en open communicatie, terwijl de focus wordt verlegd van schuld naar leren. In deze veilige omgeving kunnen mensen leren van fouten om zo innovatief denken aan te wakkeren en de passie aan te wakkeren om bij te dragen aan de gedeelde visie.

Gebruik het beloningssysteem

Als onderdeel van de InContext aanpak begrijpen we dat het menselijk brein is ingesteld op beloningen, zowel tastbaar als ontastbaar. In plaats van rigide, kalender-gedreven plannen, helpen we onze klanten om meer multidimensionale methodologieën te gebruiken met kortere feedback loops. Deze methodologieën maken het mogelijk om incrementele vooruitgang te vieren en motiveren mensen om de veerkracht op te bouwen die nodig is om wendbaar en aanpasbaar te zijn – belangrijke eigenschappen voor een succesvolle transformatie.

Stimuleer het blijven leren

De hersenen hunkeren naar nieuwigheid en hebben een hekel aan stilstand. Bij InContext bieden we effectieve, serious games en business simulaties om saaie, eentonige trainingssessies te voorkomen en in plaats daarvan het delen van informatie en cross-functionele samenwerking te stimuleren. Onze business simulaties stimuleren ook het gezamenlijk oplossen van problemen en het nemen van risico’s. Deelnemers worden aangemoedigd om informatie te delen en cross-functioneel samen te werken, waardoor de meervoudige “lokale” culturele identiteiten die vaak bestaan tussen afdelingen worden doorbroken.

Ontgrendel het potentieel van je organisatie

De InContext aanpak biedt praktische, op feiten gebaseerde strategieën om individuen en de organisatie aan te sporen tot wendbaarheid, samenwerking en een gezamenlijke drive om te gedijen in het licht van voortdurende verandering. Door met ons samen te werken, creëer je een bloeiende cultuur van innovatie waarin strategie wordt verankerd in een gedeelde culturele identiteit, waardoor de organisatie een dynamische en duurzame toekomst tegemoet gaat. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het realiseren van een succesvolle transformatie en het ontsluiten van het ware potentieel van strategie.

E-book - De 5 stappen van cultuurverandering

Transformatie in organisatiecultuur

We maken het proces van het veranderen van de organisatiecultuur niet onnodig ingewikkeld. In dit inspirerende e-book vind je de nodige achtergrond en een vijfstappenaanpak om de cultuur binnen je organisatie te versterken.

E-book 'De 5 stappen van cultuurverandering'

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid

Wij respecteren jouw privacy. Lees hier hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.