Michelle Vaessen

Over mij

Als dochter uit een groot ondernemersgezin maakte ik al op jonge leeftijd kennis met het bedrijfsleven. Het ‘hart voor de zaak’ en de betrokkenheid heb ik van jongs af aan meegekregen. Waar ik me binnen deze wereld initieel voor interesseerde, was innovatie op het snijvlak met techniek en later IT. Bij vorige werkgevers heb ik veel verander- en implementatietrajecten begeleid. Na verloop van tijd merkte ik dat met name het menselijke aspect mij echt interesseert.

Wat me regelmatig opvalt, is dat veel mensen een negatieve associatie hebben met verandering. Als gevolg daarvan vertonen zij weerstand. Het is immers heel comfortabel om vast te houden aan wat je al kent en kunt. Maar na afloop van een verandertraject roept het juist iets positiefs bij mensen op. En juist dat contrast vind ik mooi.

Tijdens interventies werk ik graag met (voor deelnemers) herkenbare werkvormen en ook met actieve werkvormen zoals serious gaming. Zo worden deelnemers in een veilige leeromgeving geconfronteerd met en bewust van het effect van hun eigen gedrag. Daarnaast neem ik graag de tijd om mensen te coachen om hen te helpen zelf de juiste keuzes te maken en zodoende te groeien in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

InContext doet mij denken aan thuis, het voelt als een extra familie. In een kleine organisatie als InContext voel ik me op mijn gemak; het menselijk aspect staat zowel extern als intern centraal. Je wordt gezien (en gewaardeerd) en dat zorgt voor echte verbinding. Dagelijks word ik aangemoedigd om mijn eigen interesses uit te diepen en projecten van mijn eigen stempel te voorzien. Zo ben ik mezelf en maak ik bij klanten blijvende impact.

Michelle Vaessen

Meer over Michelle

Mail mij via

Telefoon

Achtergrond

  • BSc: Commerciële economie (Hogeschool Utrecht)
  • Pre-master: Business Administration and Management (Vrije Universiteit, Amsterdam)
  • MSc: Business Administration and Management (Vrije Universiteit, Amsterdam)

Ervaring

ASML, Accenture, ING, PwC, Akzo-Nobel, Unilever, FedEx