LinkXs

Samenwerking, persoonlijk leiderschap & communicatie

Samenwerking, persoonlijk leiderschap, onderhandelen en aanspreken op gedrag zijn belangrijker dan ooit. Daarin zijn – vaak diepgewortelde – ideeën en meningen over anderen van grote invloed op het dagelijks werk. Veel mensen zijn zich hier nauwelijks van bewust, laat staan dat het onderwerp van gesprek is.

Communicatie en teamwork
LinkXs biedt een uitdagend raamwerk om de onderlinge samenwerking en het persoonlijke leiderschap te analyseren, mogelijke blokkades te bespreken en op te ruimen. LinkXs is zowel online als offline beschikbaar en draait om vaardigheden en houding, niet om kennis.

Waardevolle inzichten
LinkXs is speciaal ontwikkeld om te oefenen met samenwerking, zelforganisatie, communicatie en het goed verdelen van beschikbare middelen. Teams hebben elkaar nodig om een aantal uitdagende puzzels op te lossen. Dit zorgt voor veel dynamiek, energie en plezier. Maar het roept ook herkenbaar en natuurlijk gedrag op. Deelnemers worden bewust van eigen gedrag en reflecteren daar op. Dit biedt waardevolle inzichten voor de praktijk waarmee de weg naar effectiever gedrag op de werkvloer ingezet kan worden.

“In korte tijd werden al mijn teams superfanatiek en kwam gedrag naar boven dat ik ook op het werk zag. Dit bood mooie handvatten die ieder van ons dwong om in de spiegel te kijken hoe effectief wij zelf waren. Voor mijn business unit betekende dit écht een kantelpunt naar een betere onderlinge samenwerking.”

LinkXs Serious Game
LinkXs Serious Game

Hoe werkt het?
LinkXs bestaat uit puzzels die zo snel mogelijk door verschillende teams moeten worden opgelost. Maar er zijn spelregels waardoor het niet zo makkelijk is als het lijkt. Daarnaast is er onderlinge afhankelijkheid, teams hebben elkaar nodig om hun eigen puzzel op te lossen. LinkXs roept herkenbaar en natuurlijk gedrag in mensen op. Deelnemers krijgen de kans om in de spiegel te kijken en zich bewust te worden van het eigen gedrag. Deze reflectie biedt waardevolle inzichten voor de praktijk.

LinkXs werkt het beste in groepen van 8 tot 12 spelers. Bestaat jouw team uit meer medewerkers? Dan kunnen groepen meerdere spellen tegelijkertijd spelen. De duur van het spel is inclusief uitleg, introductie, reflectie en evaluatie(s) twee uur.

Heb je vragen over LinkXs, wil je LinkXs inzetten of kunnen wij met je meedenken over de mogelijkheden? Download hier de brochure over serious gaming of neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag.

 

Voor welke thema’s zet je LinkXs in? 

LinkXs-Online-ipad
  • Samenwerken, binnen en tussen teams en vanaf verschillende locaties
  • Zelf organiseren van werk
  • Open, eerlijk en duidelijk communiceren
  • (On)gewenst gedrag
  • Tonen van persoonlijk leiderschap
  • Schakelen tussen denken en doen
  • Omgaan met verschillen van inzicht en conflict
  • Samenwerken versus competitie
  • Successen delen

Het spel roept herkenbaar en natuurlijk gedrag op. Deelnemers krijgen de kans om in de spiegel te kijken en zich bewust te worden van hun eigen gedrag. Deze reflectie biedt waardevolle inzichten voor de praktijk.

Brochure Serious Gaming

Brochure Serious Games

Meer weten over onze serious games en bekijken hoe deze voor jouw organisatie ingezet kunnen worden? Download dan nu de gratis brochure.