Leiderschapsontwikkeling

Jouw programma voor leiderschapsontwikkeling

De leiderschapsontwikkeling programma’s van InContext zijn ontwikkeld om positieve impact te hebben op deelnemers en hun omgeving. Dat kan betekenen dat we de nieuwste modellen, technieken of ideeën introduceren, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Soms hebben juist bestaande ideeën, processen en werkwijzen aandacht nodig. Het draait erom wat echt impact gaat hebben op het dagelijkse gedrag en de keuzes van deelnemers, waardoor duurzaam resultaat wordt bereikt.

 

Leiderschap ontwikkelen

Wat is leiderschapsontwikkeling?

Deze tijd dwingt organisaties om na te denken. Welk leiderschap hebben we nodig, hoe werken we met elkaar samen en hoe zorgen we voor een goede leiderschapsontwikkeling? Onderling vertrouwen, persoonlijk leiderschap en aandacht voor groei en ontwikkeling zorgt voor productieve en blije teams waarin harder, plezieriger en efficiënter wordt (samen)gewerkt.

De leider is een drager en uitdrager van de visie. Tegelijkertijd is het heel belangrijk dat leiders zorgen voor regelmatige communicatie, gedisciplineerd werken en voor ritme, focus en het stellen van prioriteiten. InContext heeft ruim 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en implementeren van leiderschapsprogramma’s met een aanpak die organisaties veel kan opleveren.

 

Leiderschapsontwikkeling bij InContext

Leiderschapsontwikkeling bij InContext is geen standaardproduct, nooit. Door ieder traject met een open blik op te pakken is er ruimte voor het ontwikkelen van creatieve, adaptieve en interactieve programma’s waardoor deelnemers betrokken en geïnteresseerd blijven. Wij helpen ogen en harten te openen voor nieuwe werkwijzen.

 

Leiderschap ontwikkelen

We geloven niet in “zenden” als primaire methode om mensen nieuwe dingen te leren. Daarom spelen video’s of lezingen een minder nadrukkelijke rol in leiderschapsontwikkelingstrajecten van InContext. Onze programma’s om leiderschap te ontwikkelen, bestaan vooral uit experimenten, praktische oefeningen en reflectie, zowel binnen het programma als op de werkvloer. Deze interactieve leermethoden zijn nooit willekeurig of standaard, maar gericht op waardevolle ervaringen en leerpunten die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.

Wil jij de leiders van jouw organisatie helpen met groei, impact en ontwikkeling? Of wil je zelf aan de slag met persoonlijk leiderschap? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Aanpak leiderschapsontwikkeling

R&O gesprekken in het hoger onderwijs

01. Maatwerk leiderschapsontwikkeling programma’s

Wij ontwikkelen onze leiderschapsontwikkeling programma’s altijd op maat. We werken daarbij nauw samen met opdrachtgevers om de inhoud en timing van het programma feilloos te laten aansluiten op thema’s en vraagstukken die spelen binnen de doelgroep en de context van de organisatie.

R&O gesprekken in het hoger onderwijs

03. Kennis en vaardigheden van leiders

Effectieve leiders zijn in staat zich aan te passen aan de context waarin zij werken en de daarbij behorende behoeftes van anderen. Het verder ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van zelfbewustzijn, persoonlijk leiderschap, effectief communiceren, feedback geven, beïnvloeden zonder macht en omgaan met weerstand en emoties zijn enkele onderwerpen waar we tijdens de leiderschapsontwikkeling mee aan de slag kunnen gaan.

R&O gesprekken in het hoger onderwijs

02. Bewezen aanpak van leiderschapsontwikkeling

Wezenlijke veranderingen bij organisaties en in het gedrag van mensen komen samen bij InContext. Ons motto is niet voor niets ‘The people side of business – The business side of people’. Met ambitie en lef maken wij écht een verschil en bieden we vernieuwende, duurzame oplossingen aan onze opdrachtgevers.

R&O gesprekken in het hoger onderwijs

04. Leiderschapsontwikkeling tools

Onze serious games en (online) tools bieden de mogelijkheid om in korte tijd veel te bereiken. Gebruik bijvoorbeeld TeamworkQT om vraagstukken en problemen binnen jouw team te herkennen en op te lossen of verbeter teamprestaties met LinkXs, TeamUp of Team Flow Index. Onze tools kunnen eenmalig als interventie worden ingezet of onderdeel zijn van een groter programma.

Wil jij leiders en managers binnen jouw organisatie helpen met groei en ontwikkeling? Of wil je zelf aan de slag met leiderschapsontwikkeling? Neem gerust contact op voor meer informatie, wij helpen je graag.