Leander van Bijnen

Over mij

Binnen InContext bijt ik me graag vast in strategische transformatie- en verandervraagstukken. Hoe ik dat doe? Ik maak graag de vergelijking met een muziekstuk. Als een gedreven musicus weet ik dat een muziekstuk impact maakt en verrast door verschillende factoren. Er is kracht nodig. Deze komt voort uit elke noot die op de juiste plek staat. Het stuk moet dynamisch zijn om energie en pit te geven. Als laatste valt of staat het stuk bij het juiste tempo.

Mensen fungeren als muzieknoten in een organisatie. Per individu leveren zij een bijdrage aan het grotere geheel. Dit kan het best wanneer zij op de juiste plek hun ding kunnen doen. Dit versterkt talent en bekwaamheid. Ik, en wij als InContext, helpen mensen echt in hun kracht te komen. Dit doen wij door hen nieuwe skills aan te leren en hen te inspireren. Waarmee we ze intrinsiek motiveren om te veranderen.

We veranderen de dynamiek in organisaties door het samenvoegen van verschillende mensen en hun kwaliteiten. Dit geeft energie en zet aan tot beweging. Bij InContext houden we van energieke organisaties met pit. Samenwerken gaat dan niet altijd zonder slag of stoot. Mijn ervaring en achtergrond in het HR-vak hebben me geleerd om de kracht, de vastberadenheid en onuitputtelijke kracht van de mens te waarderen en lief te hebben.

Om het juiste tempo te bepalen gebruik ik al mijn zintuigen: ik kijk, voel en proef de sfeer en handel daarnaar. Binnen InContext benut ik mijn analytische en creatieve vermogen om snel een beeld te vormen van wat er binnen een organisatie speelt: waar stroomt de energie, welke zorgen zijn er en welke onderliggende waarden worden geraakt?

Ik ben ervan overtuigd dat organisaties die optimaal gebruik maken van de krachten van de mens, pas echt kunnen excelleren. Ik ben trots om bij InContext te werken, omdat ieder van ons passie heeft voor de mens.

Leander van Binnen

Meer over Leander

Achtergrond

  • BSc Human Resource Management, Utrecht
  • MSc Beleid, Communicatie & Organisatie, Amsterdam

Ervaring

​AHOLD, ASML, Interxion, KPMG en USG People