Joep Wetzels

Over mij

Culturen en de mensen die er deel van uitmaken hebben mij altijd geboeid. Tijdens de vele reizen die ik in mijn leven heb gemaakt, heb ik me telkens verdiept in volkeren, talen, gebruiken en de (historische) context van de landen die ik bezocht, en ging ik in gesprek met de mensen die ik er tegenkwam.

Dat culturen ook bestaan binnen organisaties, ontdekte ik tijdens de masteropleidingen Interculturele Communicatie en Culture, Organization & Management. Ik leerde naar organisaties te kijken met dezelfde verwondering als een antropoloog naar tribale samenlevingen. Thema’s als macht, humor, symboliek, helden, rituelen en waarden zien we terug in samenlevingen, maar ook in organisaties. Een organisatie is dus een soort mini-maatschappij, en dat vind ik uitermate interessant!

De afgelopen jaren deed ik veel ervaring op als interim-leidinggevende, en was ik werkzaam als adviseur, trainer en kwalitatief onderzoeker. De kennis en ervaringen die ik opdeed, zet ik sinds 2021 in binnen InContext. Ik interesseer me voor onderwerpen als leren & ontwikkelen, verandering en team- en leiderschapsontwikkeling. Ik ben geboeid door mensen en hetgeen hen drijft.

Ik ben een kritische denker, creatief en met een goed luisterend oor. Vanuit opdrachtgevers krijg ik vaak terug dat ik rust breng in de dagelijkse hectiek, en mensen met elkaar in verbinding breng. Dit doe ik graag met humor, en altijd met respect en vanuit oprechte interesse in de mensen met wie ik werk. Ik krijg er energie van om complexe zaken te vereenvoudigen en ze meer inzichtelijk te maken. Buiten mijn werk zijn mijn grootste passies muziek, vreemde talen, sport en gastronomie.

 

Joep Wetzels

Meer over Joep

Mail mij via

Telefoon

Achtergrond

  • BA Franse taal en Cultuur, Utrecht
  • MA Intercultural Communication, Utrecht
  • MSc Culture, Organization and Management, Amsterdam