Joep Wetzels

Over mij

Culturen en de mensen die er deel van uitmaken hebben mij altijd gefascineerd. De volkeren, talen, gebruiken en de (historische) context van de landen die ik bezocht tijdens de vele reizen die ik in mijn leven maakte, heb ik altijd bestudeerd. Tijdens de masteropleidingen Interculturele Communicatie en Cultuur, Organisatie & Management ontdekte ik dat culturen ook binnen organisaties bestaan. Ik leerde naar organisaties te kijken met dezelfde verwondering als een antropoloog naar tribale samenlevingen. Thema’s als macht, humor, symboliek, helden, rituelen en waarden komen voor in samenlevingen, maar ook in organisaties. Een organisatie is dus een mini-samenleving en dat is buitengewoon interessant!

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan als interim manager en daarnaast heb ik gewerkt als consultant, trainer en kwalitatief onderzoeker. Sinds 2021 gebruik ik de kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan, in mijn InContext werk. Ik ben geïnteresseerd in onderwerpen als Leren & Ontwikkelen, Veranderen en Team- en Leiderschapsontwikkeling. Ik ben gefascineerd door mensen en wat hen werkelijk drijft.

Ik ben een kritische denker, creatief en een goede luisteraar. Klanten vertellen me vaak dat ik rust breng in de hectiek van alledag en dat ik mensen met elkaar verbind. Dat doe ik graag met humor en altijd met respect. Ik krijg energie van het vereenvoudigen en begrijpelijker maken van complexe zaken. Naast mijn werk zijn mijn grootste passies muziek, vreemde talen, sport en gastronomie.

 

Joep Wetzels

Meer over Joep

Mail mij via

Telefoon

Achtergrond

  • BA Franse taal en cultuur, Utrecht
  • MA Interculturele communicatie, Utrecht
  • MSc Cultuur, organisatie en management, Amsterdam