Transformatie

Transformatie: oplossingen voor organisatietransformatie en change management

Leer- en ontwikkelprogramma’s voor teams en medewerkers

Deze programma’s stellen niet alleen de medewerkers in staat om hun bijdrage in de transformatie te optimaliseren. Ze maken het tevens voor de manager of adviseur mogelijk om op de juiste interventies in te zetten voor de juiste doelen.

De programma’s zijn erop gericht de aandacht te geven die nodig is om een succesvolle organisatieverandering te realiseren. Dit betekent dat diverse interventies onderdeel kunnen uitmaken van zo’n programma; teambuildingsactiviteiten, trainingsactiviteiten, diverse spellen, management games, groepsinterventies, individuele of duo-coaching en nog veel meer. Kortom: interventies die aansluiten bij wat nodig is voor het volledig realiseren van de gewenste verandering en transformatie.

Change leiderschap voor senior leaders

Verandering in het dagelijkse gedrag van mensen, het doorbreken van de cultuur of het vernieuwen van de bestaande norm is lastig. Als leider sta je 100% achter de organisatieverandering en zet je alles in werking om deze succesvol door te voeren. Het gedrag van senior leaders ligt daarbij onder een microscoop. De eigen houding, de communicatie, de keuzes en het teamwork aan de top kunnen de beoogde transformatie immers maken of breken. InContext staat leiders en topteams bij om de mindset en het gedrag te optimaliseren die voorwaardelijk zijn voor een succesvolle transformatie.

Een passend en werkend transformatieprogramma

InContext helpt bij het managen van de transformatie in jouw organisatie, jouw afdelingen en jouw teams. Maar ook bij het creëren en uitvoeren van een werkbaar change programma waardoor een verandering in de organisatie daadwerkelijk gaat plaatsvinden. Zonder daarbij de prioriteiten uit het oog te verliezen, teams te overladen met opdrachten of de day-to-day verplichtingen uit het oog te verliezen. Dit doen wij door een helder en passend transformatieprogramma te ontwikkelen dat de gewenste verandering stap voor stap tot stand brengt. Wij maken daarmee de vertaalslag van idee naar praktijk. Dit resulteert in een concreet, to-the-point change-programma, met focus op zowel de business als de mensen.

State-of-the art business simulaties versnellen transformatie

Daar zijn wij de beste in: het ontwerpen van pakkende business simulaties, die de mensen in je organisatie helpen de gewenste transformatie te verkennen voordat deze werkelijk plaatsvindt. Een business simulatie geeft de mogelijkheid om een gezamenlijke en gedragen visie te ontwikkelen op de nieuwe organisatie en tegelijk om bestaande beelden, gevoelens en ideeën te delen en tegen het licht te houden. Hiermee verkennen mensen de invulling van hun rol in de transformerende organisatie. Zo verhoog je de motivatie, neem je weerstand weg en versnel je de transformatie.

Coaching voor sleutelfiguren

Als je verantwoordelijk bent voor (een deel van) de transformatie, dan is jouw rol als manager of adviseur essentieel. In de rol als change-agent is voorbeeldgedrag cruciaal als je de verandering in de organisatie tot stand wil brengen. Het ‘Practice what you preach’-principe is daarom de basis voor een succesvolle change-agent. Om dit waar te maken, coacht en begeleidt InContext de sleutelfiguren in veranderingsprocessen, individueel en in teamverband. InContext faciliteert coaching op diverse thema’s, zoals authentiek leiderschap bij verandering en weerstand versus commitment.

Wil jij meer weten over transformatie, kunnen wij vrijblijvend met je meedenken of heb je vragen? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee.