Floris Foekens

Over mij

Vanuit mijn verantwoordelijke en behulpzame kwaliteiten, welke ik van kinds af aan heb ontwikkeld, help ik anderen graag op weg; coachen, hulp kunnen bieden, meedenken, antwoord geven op vragen. Een rol kunnen spelen bij iemands persoonlijke ontwikkeling of het faciliteren van development trajecten is waanzinnig mooi. Iemand écht kunnen helpen is waar het voor mij om draait.

Mensen omschrijven mij vaak als een verbinder; het samenbrengen van mensen gaat mij goed af en dat doe ik graag met humor en door te spelen met taal. Binnen een groep voel ik de energie en sfeer goed aan. Ondanks dat ik over kan komen als een introvert persoon, ga ik confrontaties niet uit de weg en zeg ik open en eerlijk wat ik van een bepaalde situatie vind. Dit doe ik vanuit betrokkenheid en respect.

Binnen InContext voelde ik vanaf het eerste moment de ruimte om niets anders dan mezelf te zijn. Van opdrachten binnen learning & development krijg ik energie, omdat ik hier mensen in 1-op-1 coaching of teamverband kan helpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hierbij bedenk ik samen met mijn collega’s innovatieve werkvormen waarin mensen met hun eigen gedrag worden geconfronteerd. Als zij een “eureka” momentje hebben en beseffen dat het ook anders kan, is mijn dag geslaagd.

Naast de InContext-waarden ‘integriteit’ en ‘resultaat’ kan ik mij ook echt vinden in ‘fun’. Persoonlijke ontwikkeling gaat uiteindelijk ook om naar jezelf kunnen kijken, met een lach, en jezelf soms iets minder serieus nemen.

Wat ik zo mooi vind aan InContext is dat we naast kortlopende projecten en simulaties ook gaan voor de langere projecten en trajecten. Op die manier kun je in mijn ogen echt iets bewerkstelligen.

Floris Foekens

Meer over Floris

Mail mij via

Telefoon

Achtergrond

  • BSc Algemene Sociale Wetenschappen, Utrecht
  • Minor Bestuur en Organisatie Wetenschappen, Utrecht
  • MSc Beleid, Strategisch Human Research Management, Utrecht

Ervaring

ASML, PwC, KPMG, TU Delft