Disruptie & Vooruitgang

Disruptie & Vooruitgang

De coronacrisis heeft organisaties over de hele wereld wakker geschud. Het heeft op bijna iedere organisatie op één of andere manier impact gehad. Sommige organisaties ervaren een ongekende groei, terwijl anderen vechten om te kunnen blijven bestaan. Bedrijfsmodellen worden uitgedaagd en teams werken vanuit huis of kiezen voor een nieuwe hybride vorm van werken.

Hoe bouw je aan een positieve toekomst en een sterke organisatie?
De stappen die je nu zet zijn van invloed op de toekomst van jouw organisatie. InContext kan ondersteunen bij het aanpakken van de belangrijkste uitdagingen, het nemen van weloverwogen besluiten, overgaan tot actie, het helpen van teams om sterk en gemotiveerd te blijven en organisatiebreed te bouwen aan een positieve toekomst.

Heb je hulp nodig bij een nieuwe start voor jouw organisatie en team of kunnen wij met je meedenken? 

Reboard jouw medewerkers

Velen van ons hebben lange tijd verplicht vanuit huis gewerkt. Nu de beperkingen worden versoepeld, is het tijd om terug naar kantoor te gaan – of toch niet? Welke nieuwe manier van werken past binnen jouw organisatie rekening houdend met de productiviteit, motivatie en goede afstemming onderling?  InContext kan jou helpen om een constructieve en positieve dialoog te voeren met kleine of grotere groepen in jouw organisatie. We kunnen je begeleiden bij het opzetten en implementeren van een nieuwe manier van werken die nu én in de toekomst werkt. Zodra een nieuwe structuur is gekozen, kunnen we reboarding evenementen organiseren die jouw medewerkers motiveren om binnen de nieuwe structuur aan de slag te gaan. Ook bieden we tools en business games aan die ondersteunen bij het optimaliseren van de samenwerking in de nieuwe situatie.

Hoe zorg je voor een frisse start?

 

01.

Ontwikkel en implementeer – samen met medewerkers – een nieuwe manier van werken

02.

Focus op productiviteit, motivatie, verbinding en flexibiliteit

 

03.

Kies de juiste interventies om de samenwerking te optimaliseren

04.

Denk na over de eventuele meerwaarde van een reboarding evenement

Bepaal focus in reflectie en strategie workshops

Wat heb je geleerd van de afgelopen periode? Welke invloed hebben deze lessen op de visie, strategie en manier van werken van jouw organisatie? Welke nieuwe risico’s moeten worden aangepakt en zijn er nieuwe kansen om te overwegen? Deze en andere vragen kunnen onderdeel zijn van reflectie en strategie workshops. Door deze vragen te stellen en samen te beantwoorden in een leiderschapsteam meeting of overleg met stakeholders zorg je ervoor dat inzichten worden gedeeld en vastgelegd. De visie en strategie van jouw organisatie worden uitgedaagd, plannen gemaakt om actuele uitdagingen aan te pakken en de weg vrij te maken voor een sterke, positieve toekomst. De workshops worden gegeven voor verschillende groepstypes en -groottes en begeleid door ervaren senior consultants. Reflectie en strategie workshops worden afgestemd op de situatie en behoeften van jouw organisatie.

Waar kan ik een workshop voor inzetten? 

 • Neem de tijd om opgedane kennis en geleerde lessen vast te leggen in de visie en strategie van jouw organisatie.
 • Leg de basis voor een positieve toekomst: maak het verschil, creëer waarde en kijk vooruit.
 • Focus op de inhoud terwijl InContext een maatwerk workshop ontwikkelt en verzorgd, passend bij jouw situatie en wensen.

AgileQT

Aan de slag met Agile

Agile werken vraagt om een specifieke mindset en gedrag. Onze nieuwe businessgame AgileQT helpt bij het (verder) ontwikkelen daarvan. Het spel leert teamleden Agile werken te ontdekken en te begrijpen wat het vraagt in termen van samenwerken, leiderschap, communicatie en werkwijzen. Je gaat met collega’s in gesprek over de Agile manier van werken aan de hand van lastige uitdagingen en situaties. Dit geeft inzicht in jouw eigen houding en gedrag én die van jouw team op het gebied van Agile werken. Zo scherp je spelenderwijs de Agile mindset en het gedrag aan.

 

Doelstellingen

 • Begrijpen wat Agile werken in de praktijk betekent, met name met betrekking tot gedrag
 • Mogelijkheid om teams tegelijk te laten spelen en te laten strijden om punten om naast inzicht ook competitie en fun te stimuleren
 • Meer bewustzijn van wat Agile vraagt van jou en jouw collega’s

Hoe werkt het?

Het spelen van AgileQT duurt ongeveer 2 uur en het spel wordt gespeeld in teams op het Quadrality platform. Dat is een online, interactieve spelomgeving waarbinnen deelnemers herkenbare teamuitdagingen tegenkomen, keuzes maken en de consequenties daarvan ervaren en leren begrijpen. AgileQT kan zowel face-to-face als op afstand gespeeld worden.

 

Resultaten

 • Ervaar en ondervind het gedrag dat bij Agile werken het verschil kan maken
 • Verbeter de effectiviteit en productiviteit van het team
 • Leer gezamenlijk Agile vraagstukken oplossen
 • Breng de versnelling in jouw Agile proces
 • Vergroot jouw kennis van Agile op een leuke en luchtige manier