Case Study – KPMG

“We zijn op zoek naar een invulling van ons onboarding programma waarin we nieuwe collega’s welkom heten, inspireren en motiveren en met een WOW!-effect een vliegende start geven binnen KPMG.”

Jaarlijks starten zo’n 500 ‘new joiners’ bij KPMG. Starters en partners, accountants en consultants, secretaresses en facilitair medewerkers, allemaal maken zij kennis met de visie, strategie, waarden en cultuur van KPMG. Om snel up-and-running en effectief inzetbaar te zijn biedt KPMG een onboarding programma. Het is een programma waarin de mens centraal staat en dat nieuwe collega’s verbindt.

Aanpak

InContext heeft in co-creatie met KPMG een volledig programma op maat ontworpen dat blijvende impact levert. Input uit interviews en veelvuldige afstemming heeft geleid tot een evenwichtig programma bestaande uit onder andere storytelling, groepsuitdagingen, introspectie en werken aan case studies.

Een belangrijk onderdeel van het programma is het spel Align. Deelnemers gaan aan de slag met verschillende uitdagingen, gebeurtenissen, kansen en dilemma’s uit de KPMG-praktijk waarin ze worden uitgedaagd om in lijn met de KPMG-kernwaarden te handelen. Er is ruimte voor dialoog en reflectie op de waarden. Hierdoor leren de nieuwe medewerkers de kernwaarden toe te passen in uitdagende dagelijkse activiteiten en dilemma’s. De waarden gaan echt leven.

Het resultaat

De onboarding zorgt voor inclusiviteit, deelnemers bouwen een informeel netwerk op en leren van en met elkaar. Ze voelen zich verbonden met de organisatie en elkaar door de gezamenlijke ervaring en de kennismaking met rolmodellen binnen KPMG. Daarnaast gaan ze tijdens de onboarding aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling en ervaren ze hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan het succes van de organisatie als geheel.