Referentie – Green Giraffe

“Ik was op zoek naar een organisatie met internationale ervaring die onze interne cultuur begreep, onze waarden deelde en zowel ervaren als meer junior medewerkers kon coachen en begeleiden.” Met deze uitdagende vraag ging HR-manager Catherine Waters op zoek naar een partner voor het trainen van managers en medewerkers. Ze deelt graag haar ervaringen met InContext.

Green Giraffe Energietransitie Financial advisors Renewable energy

Green Giraffe

Met kantoren in Boston, Kaapstad, Londen, Singapore, Utrecht, Parijs, Hamburg en Madrid, biedt Green Giraffe al sinds 2010 financieel advies en marktinformatie over alle vormen van duurzame energie. De ambitie is om altijd hooggekwalificeerd en gespecialiseerd advies te geven. Green Giraffe gelooft dat hernieuwbare energie een belangrijke component is om een gezonde en duurzame toekomst voor iedereen te garanderen.

Zoals bij veel opleidings- of coachingvragen, begon Catherine haar zoektocht online. Al snel was een shortlist samengesteld van zes internationale bureaus die aan de eisen voldeden. Tijdens het verkoopgesprek viel InContext meteen op.

De sales pitch van InContext voelde een beetje als de eerste coachingsessie. We zagen een duidelijke overeenkomst tussen onze eigen waarden en manieren van werken en die van InContext.

De vraag achter de vraag….

Naast de persoonlijke ‘klik’ werd ook de ruime ervaring van InContext met soortgelijke trainings- en management development programma’s duidelijk. Maar nog belangrijker: InContext zette Green Giraffe aan het denken over de vraagstukken en uitdagingen achter de opdracht. Door de vragen die InContext stelde en de ervaring met soortgelijke projecten, werd een solide basis gelegd voor de samenwerking.

“InContext zette ons vanaf het eerste moment aan het denken. Over onze organisatie, de manier waarop wij samenwerken en de issues die wij zelf nog niet concreet hadden benoemd.”

Green Giraffe Energietransitie Financial advisors Renewable energy

Vliegende start

Green Giraffe was op zoek naar expertise om werknemers op alle niveaus op te leiden. Van het management team tot nieuwe medewerkers. InContext startte het traject met een persoonlijkheidstest voor alle medewerkers. Dit leverde een solide basis voor het trainingsprogramma, dat zich richtte op thema’s als feedback, leiderschap, samenwerking, management en cultuur. Terugkijkend op het programma ziet Catherine echt wat het heeft opgeleverd voor medewerkers en managers en hoe gedrag ten positieve is beïnvloed.

“Dagelijks zie ik tijdens persoonlijke gesprekken en tijdens meetings dat ‘de olifant in de kamer’ benoemd wordt, dat collega’s elkaar nu feedback durven geven en ook weten hoe dat te doen. Het team is daardoor sterker geworden.”

Spannend

Vanwege de thema’s, maar ook omdat er gestart was met de individuele medewerkers, kon InContext direct veel impact hebben. Het team van Green Giraffe is enorm hecht en er heerst van oudsher een fijne en vriendelijke sfeer. Onder de waterspiegel werd echter niet altijd alles besproken waardoor soms onbegrip of misverstanden konden ontstaan. De trainingen droegen direct bij aan een betere onderlinge samenwerking. Collega’s durven elkaar feedback te geven en ook waar nodig het lastige gesprek te voeren. Zeker in het begin was dit spannend, maar Catherine ziet intern dat de samenwerking daardoor nóg beter is geworden.

Mijn collega’s zijn met veel enthousiasme met de trainingen aan de slag gegaan.”

Terugblik en feedback

InContext is altijd in ontwikkeling en leert graag van haar klanten. Daarom vroegen wij Catherine om ons feedback te geven op de samenwerking van het afgelopen jaar. Catherine greep dit moment met beide handen aan om InContext een groot compliment te maken. De samenwerking was zeer professioneel en prettig en waarderingen van alle medewerkers over de trainingen lagen hoog. Als er al aandachtspunten waren, dan werden deze tijdens het traject direct opgepakt. Hierdoor bleef het traject, de organisatie en de inhoud steeds zijn waarde behouden.

Wij kijken met veel plezier terug op een succesvolle samenwerking met Green Giraffe en zien uit naar het vervolg!

Jeroen van Berkom, Michelle Vaessen en Thomas Benedict

Green Giraffe Energietransitie Financial advisors Renewable energy