Case Study – Danone

Case Study - Danone

Hoe kunnen we onze uitdagingen met betrekking tot het vormen van een nieuwe visie en het aanbrengen van focus op de juiste manier aanpakken?

De Quality and Food Safety organisatie beschikt over vele uiterst competente en zeer gemotiveerde professionals die zich elk op hun specifieke terrein kunnen meten met de besten ter wereld. Een gezamenlijke visie, afstemming, leiderschap en onderling vertrouwen waren uitdagend voor Danone QFS.

Valérie Sieurin over InContext

“De sessies waren intensief: we ontwikkelden een geweldige mate van onderlinge afstemming en de prestaties waren indrukwekkend, maar er kwamen ook zenuwen bloot te liggen en we troffen belangrijke uitdagingen aan. Gedurende het gehele proces was de consultant direct, respectvol, energiek, transparant en in staat ons vanuit het perspectief van het proces te bekijken. Hij hielp ons door zwaar terrein te navigeren en verborgen problemen het hoofd te bieden.

Wat mij persoonlijk betreft verdiende de consultant mijn vertrouwen door te luisteren en te begrijpen. Hij respecteerde mij in de uitdaging die ik ervoer en in mijn stijl van leiding geven. Ik weet wat ik wil en waar ik heen wil en wat ik met het team wil bereiken. Hij beïnvloedde mij op een prettige manier en stuurde mij en mijn team aan waar dat nodig was. Hij respecteerde mijn wensen en introduceerde de juiste elementen om te slagen.

Een punt dat Thomas Benedict beter had kunnen doen is de signalering; deelnemers te helpen zien waar zij vooruitgang boeken en ze in contact te brengen met hun eigen leiderschapsverhaal. Daardoor zouden de teamleden zich bewuster zijn geworden van tastbare verbeteringen.”

Aanpak

Valérie: “Wat mij direct beviel was dat de consultant zich niet zomaar met mijn programma in een sessie stortte, maar dat hij eerst mijn Quality Directors wilde spreken voor hij tot een definitief programma besloot.”

Het resultaat

De afgelopen maanden heeft de Quality & Food Safety-organisatie enorme stappen voorwaarts gezet. Er is een gezamenlijke visie, ze gebruiken ‘gulden regels’ en ze focussen op prioriteiten. Dat is niet alleen zichtbaar binnen QFS, maar het is overal binnen Danone Baby Nutrition te merken.

“Ons werk met InContext heeft daar aanzienlijk aan bijgedragen. Ik kan Thomas als consultant aanbevelen aan elk mondiaal werkend team met verschillende culturen dat samen moet verbeteren en slagen, behalve binnen organisaties die erg stijf en formeel zijn”, besluit Valérie Sieurin.

“De prestaties waren indrukwekkend. Er is een gezamenlijke visie en we focussen op prioriteiten.”

Valérie Sieurin – Danone Baby Nutrition Quality & Food Safety

Een aantal andere case studies