Case Study – ASML

Hoe krijg je snelle groei onder controle? Hoe kun je jouw organisatie hierop inrichten?

De afgelopen jaren is ASML uiterst succesvol geweest. De organisatie kende een snelle groei en technologische doorbraken. Dit heeft een enorme impact gehad op de medewerkers en de organisatie als geheel. Het succes heeft geleid tot verschillende uitdagingen, onder andere op het gebied van onboarding, kennisdeling, end-to-end bewustzijn en cultuur.

Aanpak

ASML heeft samen met InContext de bedrijfssimulatie SLAM ontwikkeld. De simulatie is een op rollen gebaseerd, interactief model van de echte ASML-organisatie. De simulatie is ontwikkeld om in een veilige omgeving te trainen en te experimenteren met houding, mentaliteit en gedrag.

De simulatie biedt een uitdagende leerervaring waarin, met veel energie en plezier, medewerkers zich bewust worden van hun rol in het grotere geheel. Ze krijgen de mogelijkheid zich (verder) te ontwikkelen op klantgerichtheid, zakelijk inzicht en kwaliteitsdenken.

Het resultaat

SLAM wordt binnen ASML intensief gebruikt voor verschillende trajecten. Heleen Cocu-Wassink, Global Head van People & Organisation Development van ASML, geeft de eerste resultaten weer – te beginnen op minuut 21:50 in de podcast van People Power-radio: “Alle deelnemers geven aan dat iedereen binnen de organisatie dit moet gaan doen. Zelfs medewerkers die hier al 35 jaar werken. SLAM biedt een helder inzicht in de dynamiek van ASML”.

ASML

“Als je je afvraagt hoe onze organisatie werkt, dan moet je aan SLAM deelnemen!”

Deelnemer SLAM business simulatie