Case Study – ABB

Hoe ontwikkel je een heldere structuur vanuit reeds bestaande, sterk uiteenlopende veranderings- en verbeteringsinitiatieven bij de verschillende divisies en functies van ABB Benelux?

Werken met InContext

Antonie Klop, HR Country Manager Benelux en lid van het Benelux Management Team, prijst het werk en de toegevoegde waarde van de consultants van InContext.

“Tijdens de kwetsbare fase aan het begin was er direct een klik met de consultants van InContext waar het ging om de content en de pragmatische aanpak. Ze zijn scherp en helder, ze luisteren heel goed en begrijpen onze vraag en situatie snel en grondig. Ze hebben een praktische aanpak en gebruiken praktische methodes om overzicht en structuur in ons veranderingsproces te brengen. Geen dikke adviesrapporten, maar spot-on advies.

In korte tijd hielpen de consultants ons bij het bepalen en definiëren van een bindende ambitie voor ons veranderingsproces: het fundament en het ‘waarom’ van onze veranderingsactiviteiten. Buitengewoon nuttig. We hadden dit zonder hen nooit bereikt!”

Aanpak

InContext interviewde alle individuele leden van het MT over leiderschap en de positionering van het MT in de Benelux. Hoofdrolspelers werden geïnterviewd over de veranderinitiatieven, de consequenties ervan en de ondersteuningsbehoefte tijdens de verandering.

De verzamelde input is gebruikt voor het ontwikkelen van veranderingsworkshops met het MT en de andere hoofdrolspelers. De hoofdrichting van de veranderinitiatieven werd geïdentificeerd en de belangrijkste terreinen voor verandering werden vastgesteld. Tenslotte ondersteunde InContext de structurering van het managementbureau voor het veranderingsproject en het programmamanagement.

Het resultaat

  • Gedeeld begrip van het waarom van de verandering
  • Overzicht van de omvang en impact
  • Veranderinitiatieven om risico’s en hiaten te vermijden
  • Actieplannen per initiatief vastgesteld
  • Organisatieplan voor de implementatiefase
  • Duidelijke overeenstemming over gedrag en communicatie van de leiding
ABB

“De consultants van InContext luisterden goed, begrepen onze vraag heel snel en analyseerden de situatie snel en grondig.”

Antonie Klop – HR Country Manager Benelux en lid van het Benelux Management Team