Business simulaties

‘Nu ik het geheel zie, maak ik andere beslissingen’

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden; een ervaring zegt meer dan 1000 plaatjes. Bijna elke organisatie herkent de voortdurende uitdaging in het zorgen voor alignment, end-to-end-denken en het beantwoorden van de vraag hoe alle onderdelen kunnen bijdragen aan het grotere geheel. Vaak zie je dat er een fantastische strategie op papier staat, maar dat medewerkers niet altijd begrijpen wat dit betekent voor hun rol. En wat is het ‘waarom’ achter de strategie? Een bedrijfssimulatie openbaart de drijvers van samenwerking, verbinding en succes. Met deze ervaring creëer je een groep van bedrijfsveranderaars.

Realtime-interactie en realistische rollen maken het verschil

In een bedrijfssimulatie kunnen de medewerkers binnen een herkenbaar veilige omgeving experimenteren met hun leiderschap en het maken van keuzes. Zo ervaren ze direct welke impact dit heeft op het succes. Deelnemers worden midden in de simulatieomgeving geplaatst, waarbij ze een rol binnen de gesimuleerde organisatie moeten vervullen. Vanuit de rolspecifieke informatie zullen ze in het moment handelen. Effecten die normaal niet gerelateerd worden aan individuele en rolspecifieke keuzes en gedrag worden direct ervaren. Door de gezamenlijke leerervaring krijgen alle deelnemers inzichten die ze niet meer vergeten – en zelfs niet meer kunnen ‘ontzien’. Wij kennen geen andere interventie die deze impact heeft en dit rendement geeft.

Jarenlange ervaring met op maat gemaakte high-end business simulaties

InContext ontwikkelt al ruim twintig jaar impactvolle en op maat gemaakte high-end business simulaties. Onze passie is om van complexe organisaties met uitdagende vraagstukken heldere en impactvolle bedrijfssimulaties te maken. Deze serious games zijn een nauwkeurige weerspiegeling van de organisatie, inclusief de structuur, het primaire proces, de rollen, belangen, dilemma’s, strategie, cultuur en bedrijfswaarden. Als onderdeel van de simulatie creëren we unieke software die realtime realistische en logische resultaten voor elke rol en de gehele organisatie weergeeft. Dit maakt dat de simulatieomgeving direct herkenbaar is voor alle medewerkers en zorgt voor een impactvolle leerervaring.

Op maat en flexibel

⮕  Zowel online, face-to-face en hybride mogelijk

⮕  Op zichzelf staand of geïntegreerd in een groter programma

⮕  Flexibel voor deelnemers met verschillende achtergronden, ervaring en leerdoelen

⮕  Wijzigbare focus, groepsgrootte en duur