Brochure Bedrijfssimulaties

Ongeëvenaarde leerervaringen met bedrijfssimulaties van InContext

Een bedrijfssimulatie is een vereenvoudigde werkomgeving die gebaseerd is op je eigen organisatie of een onderdeel daarvan. Hiermee creëer je een interactieve leeromgeving waarin jouw medewerkers op een veilige manier nieuwe vaardigheden en gedrag kunnen verkennen, hiermee experimenteren en zichzelf ontwikkelen om betekenisvolle leerdoelen te bereiken.

Real-time interactie en realistische rollen
In een bedrijfssimulatie experimenteren deelnemers met keuzes en gedrag. Daarmee ervaren zij direct welke impact dit heeft op het succes. Binnen de simulatie vervullen deelnemers herkenbare rollen waarbij ze op basis van rolspecifieke informatie moeten handelen en samenwerken. Dit zorgt voor inzichten die zij niet meer kunnen ‘ontzien’ – en daarmee dus nooit meer zullen vergeten. Er is geen andere interventie die deze impact en dit rendement heeft.

Onder de motorkap
Een bedrijfssimulatie omvat de belangrijkste processen, structuren, dynamiek, omgeving en rollen van jouw organisatie. Elke rol krijgt alle actuele informatie en keuzes die overeenkomen met de praktijk. Het systeem berekent voortdurend de effecten van de beslissingen die in elke rol worden genomen en vertaalt deze in realistische uitkomsten en gebeurtenissen. Iedere groep bepaalt dus zelf voor een groot deel hoe het hun gesimuleerde organisatie vergaat.

Data, inzichten en waardevolle dialogen
Tijdens het spelen logt het systeem alle handelingen van deelnemers, zodat precies de vinger gelegd kan worden op de redenen voor bepaalde uitkomsten. Het openen van deze “black box” geeft deelnemers unieke inzichten in de onderstroom, dynamiek en patronen binnen hun organisatie. Dit opent de conversatie over ongrijpbare onderwerpen zoals interne concurrentie, beeldvorming en suboptimalisatie, waardoor deze (vaak voor het eerst) samen beschouwd en aangepakt kunnen worden. Dit geeft iedereen unieke inzichten en sleutels om de productiviteit en werkplezier te vergroten.

Wil jij ook graag bedrijfssimulaties inzetten voor jouw vraagstuk, maar wil je graag alle mogelijkheden nog eens rustig doornemen? Download hier de brochure of neem direct contact met ons op, wij helpen je graag!

Meer weten? Download de brochure!

Brochure Bedrijfssimulaties

Bedrijfssimulaties helpen jou om wezenlijke veranderingen tot stand te brengen, op een inspirerende manier. Download hier de brochure met de mogelijkheden voor jou, jouw team(s) en jouw organisatie.

Download hier de brochure

Brochure Bedrijfssimulaties InContext

"*" geeft vereiste velden aan

Privacybeleid

Wij respecteren jouw privacy. Lees hier hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan.